Ξετυλίγεται το κουβάρι των επεισοδίων του Ρέντη: Κοντά στον «καθοδηγητή» οι Αρχές – Δεν ήταν μόνο ένας ο δράστης!

Ο 18χρονος δεν μιλάει, αλλά θα «μιλήσουν» τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Συνεχίζει τη μάχη στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός

Must Read

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται εκτός από τον 18χρονο που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό του Ρέντη, και ο 16χρονος αδερφός του, καθώς προέκυψε η ταυτοποίησή του από αποτύπωμα, DNA και πυρίτιδα, που τον καθιστά άμεσα εμπλεκόμενο στα επεισόδια.

 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή και του πυρήνα των χούλιγκαν, που έδρασαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Η αστυνομία υποστηρίζει ότι μέχρι στιγμής βάσει των αποδεικτικών που έχουν στα χέρια τους, οι δράστες είναι πολλοί και όχι ένας. Στο «κάδρο» έχει μπει 26χρονος οργανωμένος οπαδός από τα Δυτικά Προάστεια, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι δεν υπήρχε μόνο ένας καθοδηγητής. Ήδη από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν προκύψει κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία δεν αναμένεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, θα ενημερώσει σχετικά την εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και αναμένεται τα εντάλματα να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και ρόλοι των εμπλεκομένων με τα γεγονότα. Την ίδια στιγμή, ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου προφυλακισθέντα φέρεται πως είχε συμμετοχή στην επίθεση, καθώς ταυτοποιήθηκε το DNA του. Ο 16χρονος ήταν ανάμεσα στα 424 άτομα που είχαν προσαχθεί τη νύχτα των επεισοδίων. Η ταυτοποίησή του προέκυψε από αποτύπωμα, DNA και πυρίτιδα.

 

 

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε στην ανακρίτρια, ότι δεν ήθελε να τραυματίσει κάποιον, ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως και άλλα άτομα, έριχναν φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών, ενώ το αίτημά του, να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, δεν έγινε δεκτό.

 

 

 

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο. Ένα νέο σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τις κάμερες στα γήπεδα και την ταυτοπροσωπεία φιλάθλων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης χαρακτηρίζοντας ανεπαρκές και πλημμελές το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

 

 

Κρίσιμες παραμένουν οι ώρες για τον αστυνομικό. Ο 31χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας και υποβάλλεται σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση καθώς δεν λειτουργούν πλέον πολλά ζωτικά του όργανα. Οι γιατροί παράλληλα πριν λίγα 24ωρα προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου του 31χρονου εξαιτίας των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού του.

Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα για προστασία μαρτύρων

Το αίτημα του 18χρονου για να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων απορρίφθηκε γιατί ο 18χρονος είναι ήδη κατηγορούμενος. Άρα για αυτή την υπόθεση δεν μπορούσε να είναι μάρτυρας. Μπορεί όμως να είναι μάρτυρας για άλλες δικογραφίες που θα σχηματιστούν με αφορμή τα επεισόδια στο Ρέντη. Σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων μπορεί κάποιος να μπει πριν συλληφθεί και εφόσον έχει να δώσει αποδεδειγμένα σημαντικά στοιχεία στις αρχές. Το αίτημα που θα κάνει κάποιος για να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές που θα αποφασίσουν αν θα δώσουν τελικά το πράσινο φως. Οκτώ ημέρες μετά την επίθεση στον αστυνομικό η υπόθεση μετρά μόνο έναν κατηγορούμενο και πολλούς υπόπτους.

Διαβάστε ακόμα:

Επεισόδια στου Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε και το DNA του αδερφού του 18χρονου! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This