ΕΛΑΣ: 36χρονος ο Ρομά που συνελήφθη για πυροβολισμούς στα Μέγαρα – Ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο άντρες

Τρία τα βίντεο που δείχνουν πυροβολισμούς - Οι τρεις κατηγορούμενοι συμμετείχαν και σε πρόσφατη ληστεία

Must Read

Ένας 36χρονος ήταν αυτός στον οποίο πέρασε χθες η Αστυνομία χειροπέδες σε καταυλισμό στon Βλυχό Μεγάρων μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και προκάλεσε σάλο καθώς έδειχνε έναν Ρομά ο οποίος πυροβολούσε κατά ριπάς με οπλοπολυβόλο.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, υπήρξε ταυτοποίηση ακόμα δύο αντρών, ενός 32χρονου και ενός 28χρονου  που εμφανίζονται να πυροβολούν στον αέρα σε τρία διαφορετικά βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, οι τρεις άνδρες εμπλέκονται σε πρόσφατη υπόθεση ληστείας εντός του ίδιου καταυλισμού την οποία είχαν κάνει με συνεργό έναν 29χρονο.

Δείτε βίντεο:

 

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση προηγήθηκε κατάλληλη έρευνα, που αρχικά περιλάμβανε βίντεο το οποίο αναπαράχθηκε σε ιστοσελίδα ενώ στη συνέχεια από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκαν ακόμη δύο σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εξακριβώθηκε ότι οι πυροβολισμοί πραγματοποιούνται με το ίδιο πολεμικό υποπολυβόλο.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκαν τα στοιχεία των ατόμων που προβαίνουν στις παραπάνω έκνομες ενέργειες και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, ομάδων Ο.Π.Κ.Ε και ΔΙ.ΑΣ της ‘Αμεσης Δράσης.

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής ταυτοποιήθηκαν τρία (3) άτομα (32, 36 και 28 ετών) που εμφαίνονται σε τρία διαφορετικά βίντεο στο διαδίκτυο να προβαίνουν σε πυροβολισμούς στον αέρα, ενώ ένα από αυτά συνελήφθη μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, το πρωί σε καταυλισμό στα Μέγαρα.

Προηγήθηκε κατάλληλη έρευνα, που αρχικά περιλάμβανε βίντεο το οποίο αναπαρήχθη σε ιστοσελίδα ενώ στη συνέχεια από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκαν ακόμη δύο σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εξακριβώθηκε ότι οι πυροβολισμοί πραγματοποιούνται με το ίδιο πολεμικό υποπολυβόλο.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκαν τα στοιχεία των ατόμων που προβαίνουν στις ανωτέρω έκνομες ενέργειες και οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, ομάδων Ο.Π.Κ.Ε και ΔΙ.ΑΣ της Άμεσης Δράσης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 36χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από τις -6- συνολικά έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, καθώς και σε εξωτερικό χώρο, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τσαντάκι που περιείχε -4- φυσίγγια των 9 χιλιοστών και
-8- κάλυκες πυροδοτημένων φυσιγγίων πυροβόλου όπλου των 9 χιλιοστών και κάλυκας των 0,45 χιλιοστών.
Σημειώνεται ότι -5- από τους κάλυκες που κατασχέθηκαν, βρέθηκαν στο σημείο όπου είχε ληφθεί το πρώτο βίντεο.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι ανωτέρω από κοινού με έναν 29χρονο, εμπλέκονται σε πρόσφατη υπόθεση ληστείας εντός του ίδιου καταυλισμού.

Τα ανευρεθέντα πειστήρια αποστέλλονται για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο  συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δείτε επίσης:

Μετά το σάλο από το βίντεο με τον «πυροβολητή» Ρομά, η αστυνομία έκανε έφοδο στον καταυλισμό των Μεγάρων

Κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος; Βολή κατά ριπάς από Ρομά στα Μέγαρα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This