«Γενοκτονία» στην άσφαλτο τα τροχαία – 10 νεκροί σε τρεις ημέρες, 518 σε δέκα μήνες!

 «Χάνει» και το άλλο του πόδι ο 28χρονος οδηγός στο ατύχημα του Περάματος

Must Read

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Νίκος Ρήγας, είπε μια ατάκα στην ΕΡΤ, η οποία δείχνει ακριβώς τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα με τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα: «Βιώνουμε κάθε μέρα σαν χώρα μια γενοκτονία στην άσφαλτο…»

Αν κρίνουμε από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τα σοκαριστικά τροχαία που συμβαίνουν στους ελληνικούς δρόμους, η πραγματικότητα δυστυχώς τείνει να επιβεβαιώσει αυτό που είπε ο κ.Ρήγας.

Ανύπαρκτη και απαράδεκτη οδηγική παιδεία, κατανάλωση αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, κάκιστα οδοστρώματα, είναι οι βασικοί λόγοι αυτού του ασταμάτητου αποδεκατισμού

.

Μόνο το τριήμερο 23-25 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 95 τροχαία σε όλη τη χώρα, με τραγικό απολογισμό 10 νεκρούς (κυρίως νέοι άνθρωποι), ενώ υπήρξαν και 119 τραυματίες, εκ των οποίων αρκετοί ήταν σοβαρότατοι.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, είναι τα δύο τροχαία που έγιναν τα ξημερώματα των Χριστουγέννων σε Βριλήσσια και Πέραμα.

Δύο νέα παιδιά, ένας 18χρονος και μία 17χρονη σκοτώθηκαν, ενώ στο ατύχημα της λεωφόρου Σχιστού, ένας 28χρονος και μια 22χρονη ακρωτηριάστηκαν (η κοπέλα έχασε και τα δυο της πόδια) και δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Alpha ο πατέρας του 28χρονου αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού, «η ζωή τους είναι στα χέρια του Θεού», ενώ σε ότι αφορά την κατάσταση του γιου του είπε:

«Είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Έχει χάσει το δεξί του πόδι και προφανώς αυτή τη στιγμή θα γίνει ακρωτηριασμός και στο αριστερό».

Οι αριθμοί των τροχαίων είναι σοκαριστικοί και αμείλικτοι:

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Νοέμβριο, σημειώθηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.  5.985 τροχαία, εκ των οποίων τα 661 ήταν θανατηφόρα ή πολύ σοβαρά, με 341 νεκρούς (94 εκ των οποίων στην Αττική) και 392 ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί βαριά!

Αν πιάσουμε ακόμα μεγαλύτερο διάστημα, διαπιστώνεται ότι το πρώτο δεκάμηνο του 2023, 518 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο…

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μάλιστα, τα τροχαία δυστυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου στους νέους 15-29 ετών.

.

«Τα παιδιά να μάθουν από μικρά και τις συμπεριφορές τις οδηγικές, να ενισχυθούν οι υπηρεσίες της τροχαίας -οι οποίες τα τελευταία χρόνια αποδεκατίστηκαν- με παρουσία τροχονόμων στους δρόμους, με περιπολικά, με ελέγχους και βέβαια με την επιβολή προστίμου», σχολίασε ο Νίκος Ρήγας για το πώς πρέπει να κινηθούμε από δω και πέρα για να προλάβουμε τα ακόμα χειρότερα.

*φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This