Από το Βορρά μέχρι το Νότο, όλη η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Βασίλη Καρρά

Τεράστια η αγάπη του κόσμου - Ποιοι τραγουδιστές έδωσαν το παρών - Συγκινεί ο μαέστρος του: «Ήθελε να τον θυμόμαστε άρχοντα»

Must Read

Δάκρυσε όλη η Ελλάδα σήμερα, «από τον Βορρά μέχρι το Νότο» καθώς έκλεισε η αυλαία της ζωής του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά ο οποίος από νωρίς το απόγευμα «αναπαύεται» στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, δίπλα στους αγαπημένους του γονείς.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του τραγουδιστή συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί η οικογένεια, οι φίλοι, οι συγγενείς και πλήθος συναδέλφων του αλλά και εκπροσώπων από τον πολιτικό κόσμο προκειμένου να του πουν το τελευταίο αντίο.

Η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του «Άρχοντα της Καψούρας» ήταν μεγάλη. Θαυμαστές του τραγούδησαν στίχους από τις μεγάλες επιτυχίες του όπως τα «Νύχτα Ξελογιάστρα» και «Δεν πάω πουθενά», οι μουσικοί της ορχήστρας του έπαιξαν κομμάτια του αλλά και ποντιακά για να τιμήσουν την καταγωγή του ενώ και η φιλαρμονική έδωσε τον δικό της, πένθιμο τόνο στην σημερινή τελετή.

O Αντώνης Ρέμος

 

Ο κόσμος έδειξε την μεγάλη του λατρεία στο λαϊκό είδωλο και με πανό αλλά και μικρότερα πλακάτ που κρατούσαν.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και συνάδελφοί του Βασίλη Καρρά οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί του. Όλοι ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι καθώς έφυγε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής λαϊκής μουσικής σκηνής.

Δείτε βίντεο:

Μαέστρος Βασίλη Καρρά: «Έβγαινε σαν άρχοντας»

Την προσωπικότητα του Βασίλη Καρρά περιέγραψε ένας από τους ανθρώπους που τον γνώριζαν πολύ καλά, ο μαέστρος του, Γιάννης Γκιούρας, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί επί τέσσερις δεκαετίες!

Μιλώντας στο «Live News», ανέφερε:

«Δεν ξέρω πότε ακριβώς έμαθε για τη σοβαρότητα της υγείας του, αλλά επειδή είχε αποκτήσει κάποια στιγμή περισσότερο βάρος και κουραζόταν, είχε καθιερώσει να εμφανίζεται με το σκαμπό. Ήταν δηλαδή, μια καθιερωμένη εμφάνιση αυτή που την αποδέχτηκε ο κόσμος, γιατί ήταν τόσο δοτικός, μεταφέροντας την αγάπη και τα τραγούδια του στον κόσμο, που δεν τους ενοχλούσε ότι έπαιρνε σκαμπό και ξεκουραζόταν», είπε χαρακτηριστικά.

Έβγαινε πάντα σαν άρχοντας στα πρώτα τραγούδια, όρθιος, όσο άντεχε η κράση του. Απλώς μετά, καθόταν και συνέχιζε το πρόγραμμα καθιστός».

Ο κ. Γκούρας αναφέρθηκε και στην συμπεριφορά του απέναντι στους συνεργάτες του και τόνισε πόσο δοτικός ήταν και πως δεν ήθελε κανείς να γνωρίζει για τις φιλανθρωπίες του.

 

«Θα σας πως για εμάς τους μουσικούς, που μας είχε σαν παιδιά του και σαν οικογένεια του, ότι ήμασταν οι πρώτοι Θεσσαλονικείς που όταν ο Βασίλης κατέβηκε στην Αθήνα, μας κατέβασε και εμάς κάτω. Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που κατέβασε την μουσική του οικογένεια και την επέβαλε στην Αθήνα. Μας έβαλε μέσα στον κόσμο της μουσικής και μέσα στις εταιρείες, γιατί μας εμπιστευόταν και εμείς τον βγάλαμε ασπροπρόσωπο. 

Κι έτσι δοτικός όπως ήταν με εμάς, ήταν και με όλο τον κόσμο που είχε ανάγκη. Όποιος έμπαινε μέσα στο καμαρίνι του και είχε κάποιο πρόβλημα, είτε υγείας είτε οικονομικό, ήταν απλοχέρης και έλεγε στον συνεργάτη του “κόψε μια επιταγή και δώσε στα παιδιά” ή “δώσε στον άρρωστο”. Πάντα κρυφά όμως και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ποτέ δεν θέλησε να το βγάλει αυτό προς τα έξω και εμάς, που ξέραμε, μας είχε απαγορεύσει επ’ ουδενί να βγάλουμε κάτι τέτοιο προς τα έξω. Γιατί το έκανε με την καρδιά του, ήταν αληθινή η φιλανθρωπία του».

Θλίψη στην τελετή του αποχαιρετισμού

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, στην «αγκαλιά» του υποδέχτηκε τον Βασίλη Καρρά το Κοκκινοχώρι Καβάλας καθώς ολοκληρώθηκε η κηδεία του τραγουδιστή.

Δείτε βίντεο:

 

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η σορός του τραγουδιστή έφτασε στην εκκλησία του Αγίου Νέστορος και τα χιλιάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί την υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «αθάνατος». 

Το τρισάγιο στη μνήμη του τραγουδιστή ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 μετά το μεσημέρι και ακολούθησε προσκύνημα για λίγη ώρα.

Στη συνέχεια η σορός του Βασίλη Καρρά με συνοδεία της φιλαρμονικής «Απόλλων Ροδολίβους» οδηγήθηκε από το κτήμα που διατηρούσε στο χωριό ενώ η πομπή κατέληξε στο κοιμητήριο για την ταφή. Ο κόσμος που ακολουθούσε την πομπή ήταν πραγματικά μια λαοθάλασσα. 

Στο κοιμητήριο ακούστηκε ο εθνικός ύμνος και αργότερα ο κόσμος τραγούδησε το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και το «Δεν πάω πουθενά», τις μεγάλες επιτυχίες του Βασίλη Καρρά.

Δείτε βίντεο:

Οι επώνυμοι που έδωσαν το παρών

Αρκετοί ήταν οι επώνυμοι, κυρίως τραγουδιστές, που βρέθηκαν στο Κοκκινοχώρι Καβάλας για να αποχαιρετίσουν τον Βασίλη Καρρά.

Ανάμεσα σε αυτούς η Δέσποινα Βανδή, ο Αντώνης Ρέμος, η Πάολα, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, ο Σάκης Αρσενίου, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο γιος του, Γιώργος Κακοσαίος, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Χρήστος Δάντης και πολλοί άλλοι.

Όλοι είχαν τα καλύτερα λόγια να πουν για τον λαϊκό τραγουδιστή ενώ κάποιοι ήταν τόσο συγκινημένοι που δεν μπορούσαν να μιλήσουν.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος είπε: «Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Βασίλη, θα τον τραγουδήσουμε και θα είμαστε οι άνθρωποι που θα μεταφέρουμε τα τραγούδια του στις επόμενες γενιές» ενώ ο Νίκος Βέρτης ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος.

«Δεν το έχω πολύ καλά γιατί είμαι πολύ συγκινημένος. Όπως ξέρετε και εγώ κατάγομαι από εδώ. Με τον Βασίλη ήμασταν οικογένεια. Η οικογένειά του είναι και οικογένειά μου. Ο κόσμος που ήρθε στο τελευταίο αντίο του Βασίλη, τα λέει όλα. Είχαν ανάγκη όλοι να τον αποχαιρετήσουν. Αγαπήθηκε ως καλλιτέχνης και λατρεύτηκε ως άνθρωπος. Καλό του ταξίδι. Εμείς θα τον αγαπάμε και θα τον τιμούμε πάντα».

Δείτε βίντεο:

Η Δέσποινα Βανδή ήταν εμφανώς συγκινημένη και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This