Στην φυλακή ο 18χρονος που σκότωσε τον 16χρονο αδελφό του στην Νέα Σμύρνη – Τι δήλωσε κατά την απολογία του

«Δεν πιστεύω πως ένα χαρτοκοπτικό ψαλίδι στέρησε την ζωή στον αδελφό μου»

Must Read

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Παρασκευή ο 18χρονος αδελφοκτόνος με σύμφωνη γνὠμη εισαγγελέα και ανακρίτριας. Ο νεαρός υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 16χρονο και χρησιμοποίησε το ψαλίδι που βρήκε στο σπίτι τους στην Νέα Σμύρνη πάνω στον καβγά.

Στο πλευρό του κατηγορουμἐνου ήταν συγγενικά του πρόσωπα ενώ η μητέρα, η γιαγιά και η σύντροφός του έδωσαν πολύωρες καταθέσεις επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του πως ο θάνατος του μικρότερου αδελφού του ήταν ατύχημα.

Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, πέρασε το κατώφλι της 10ης Τακτικής Ανακρίτριας Αθηνών και, μεταξύ άλλων, υποστήριξε:

«Δεν είχα προσχεδιάσει την ενέργειά μου για να εξοντώσω τον αδελφό μου και ενδεικτικά σας αναφέρω τα εξής: Είμαι ένα πονεμένο παιδί από τα πρώτα έτη τις ζωής μου καθώς οι παραστάσεις που ζούσα καθημερινά αλλά και το διαζύγιο που τελικά επήλθε μεταξύ των γονέων μου με επηρέασε τόσο εμένα όσο και τον μικρότερο αδελφό μου στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας στην ευαίσθητη ηλικία που τότε ήμουν ανήλικος.

Σήμερα είμαι σχεδόν 18 ετών, πρόσφατα ενηλικιώθηκα και είναι αληθές πως δεν είχα προσχεδιάσει την ενέργειά μου, αλλά ούτε και υπάρχουν προπαρασκευαστικές μου πράξεις που να δηλώνουν ότι επιθυμούσα τον φόνο του αδελφού μου».

Περιγράφοντας την αφορμή του καβγά που οδήγησε στον θάνατο του 16χρονου, δήλωσε:

«Την περασμένη Τρίτη, λοιπόν, ο μικρότερος αδελφός μου όπως συνήθιζε να με πειράζει αλλά και να με χτυπάει πολλές φορές, διότι και εκείνος ένιωθε συναισθηματικά κενά όπως και εγώ από τις πολύ δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει μαζί ως ανήλικοι, άρχισε πρώτος να με γρονθοκοπά στο πρόσωπό μου και ύστερα στο χειρουργημένο μου αριστερό χέρι για να μου πάρει μια μπλούζα, μια ασήμαντη αφορμή για όλους θα πείτε, αλλά για μένα μια μπλούζα που όμως μου την είχε κάνει δώρο η κοπέλα μου, είχε πολύ σημαντική συναισθηματική αξία.

Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Πιστέψτε. Σας ικετεύω. Είμαι ράκος ψυχικά, όντως ισχύουν οι συχνοί καβγάδες που άκουγε η γειτονιά, μέχρι όμως ένα σημείο, εκείνη την ημέρα όμως έγινε κάτι το οποίο δεν είχα καμία ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του αδελφού μου.

Ζητώ από τον Θεό πρώτα συγγνώμη και μετά από εσάς. Δεν είμαι ούτε στυγνός δολοφόνος ούτε έχω προκαλέσει ποτέ κακό σε κανέναν πολλώ δε μάλλον δεν ήθελα στον δικό μου άνθρωπο να κάνω» συνέχισε.

 

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του 16χρονου που έπεσε νεκρός από τα χέρια του 18χρονου αδερφού του στη Νέα Σμύρνη, την ώρα μάλιστα που ο κατηγορούμενος απολογείται για το έγκλημα.

Οικογένεια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν με δάκρυα στα μάτια τον 16χρονο που έχασε τη ζωή του όταν ο 18χρονος αδερφός του του κάρφωσε ένα ψαλίδι στο στήθος, κατά τη διάρκεια έντονης διαμάχης, μέσα στο σπίτι τους.

Ο 16χρονος

Κρατώντας λευκά λουλούδια, οι συμμαθητές του είπαν το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο 16χρονο που οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης. «Έδειχνε πάντα σεβασμό για όλους μας. Πάντα μας έκανε να γελάμε… Εγώ περιμένω να μας πάρει ή ο Τόλης ή κάποιος γνωστός του, να μας πει “παιδιά, τι είναι αυτά που κάνετε;” “Ο Τόλης ζει”», λένε οι φίλοι του 16χρονου.

Φωτο: protothema

Ο πόνος της οικογένειας που κηδεύει το ένα της παιδί και βλέπει το άλλο να οδηγείται με χειροπέδες στη δικαιοσύνη είναι ανείπωτος.

Νωρίτερα, η γιαγιά των δύο αγοριών αποχώρησε από τα δικαστήρια προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία. «Ούτε σε 10 χρόνια δεν θα μπορέσω να το ξεπεράσω αυτό» ψέλλισε στους δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το protothema.gr.

O 18χρονος

H μητέρα των δύο αδερφών δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο, καθώς βρισκόταν από νωρίς στην κηδεία. Η ίδια, όπως και ο παππούς των αδερφών, υποστηρίζουν ότι ήταν ατύχημα και ότι ο 18χρονος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον αδερφό του.



Σημειώνεται ότι ο 18χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές ενώ τώρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.



Η σύντροφος του 18χρονου, Μαρία, αναφέρθηκε στο έγκλημα και δήλωσε: «Έψαχνε μια μπλούζα ο μικρός και είπε στον αδελφό του πού είναι η μπλούζα του, εκείνος δεν του την έδινε και έτσι πάνω στα νεύρα, ο μικρός έβρισε τον αδελφό του, τον έσπρωξε σε μια γωνία και εκείνος, επειδή είχε σπάσει το χέρι και έκανε χειρουργείο, λόγω άμυνας το έκανε όλο αυτό. Ήταν αγαπημένα αδέλφια, αλλά υπήρχε ζήλια».

«Όταν κατάλαβε τι έκανε, του έκανε ΚΑΡΠΑ, του έλεγε “τι σου έκανα αδελφούλη μου”. Δεν είναι τέτοιο παιδί, είναι κλειστό παιδί, δεν εμπιστευόταν εύκολα. Δεν είναι δολοφόνος, απλά έχει περάσει κι αυτός κάποια πράγματα σαν παιδί. Όπως ο καθένας έχει προβλήματα στην οικογένειά του, αυτήν την στιγμή αυτό το παιδί χρειάζεται βοήθεια από ψυχολόγο».

Δείτε το βίντεο

Οι δηλώσεις της μητέρας

«Όλα όσα έχουν ακουστεί είναι ψευδείς κατηγορίες, κι αυτά με τις σιδηρογροθιές. Αυτό που συνέβη ήταν ένα ατύχημα. Το ένα μου παιδί πέθανε και το άλλο μου κινδυνεύει με φυλακή. Ζητώ από την Δικαιοσύνη να είναι επιεικής, διότι το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας. Είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας» δήλωσε η μητέρα των παιδιών και πρόσθεσε:  «Πάντα ήμουν κοντά στα παιδιά μου και πάντα προλάβαινα. Αυτή ήταν μια κακιά στιγμή. Για μια μπλούζα τσακώθηκαν. Τίποτα άλλο δεν συνέβη, όλα ήταν ένα ατύχημα, κανένας δεν είναι δολοφόνος».

Δείτε το βίντεο

Στιχουργός ο πατέρας των δύο αδελφών στην Νέα Σμύρνη – Tι λέει για τις σχέσεις του 18χρονου με το θύμα

Ο πατέρας των δύο αγοριών είναι γνωστός στιχουργός, ο οποίος έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές, όπως ο Λευτέρης Πανταζής, ο Σώτης Βολάνης, η Έφη Θώδη κ.ά

«Τα παιδιά μου μάλωσαν για μια μπλούζα. Σας παρακαλώ, τα αδέλφια αγαπιόντουσαν. Ατύχημα έγινε» δήλωσε ο πατέρας στον Alpha και πρόσθεσε:

«Μάλωσαν για μια μπλούζα, ήταν έτοιμοι να φύγουν ταξίδι. Θα πήγαιναν στο Βουκουρέστι μαζί με την μητέρα τους. Δεν μπορώ να μιλήσω, είμαι σε άσχημη κατάσταση. Σας παρακαλώ, πρέπει να στηρίξω το παιδί μου. Ήταν η κακιά στιγμή. Πονάει ο γιος μου. Έχουμε κάνει αγώνα για τα παιδιά μας, έχασα το ένα παιδί μου, πρέπει να βοηθήσω το άλλο».

Δείτε το βίντεο

 

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This