Γλέντι στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»: Ο σάλος, οι έντονες αντιδράσεις και οι δικαιολογίες

«Φωτιές» άναψε το βίντεο με το γλέντι και την ορχήστρα την ώρα που φορείο μετέφερε ασθενή - Τα σχόλια, η ΕΔΕ και η απαίτηση παραίτησης της διορισμένης διοικήτριας, της οποίας η θητεία παρατάθηκε!

Must Read

«Φωτιές» άναψε το βίντεο και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το γλέντι που στήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», από τη διορισμένη διοικήτρια Ελπινίκη Ταβιανάτου που σέρνει και το χορό, υπό τους ήχους του άσματος «το κόκκινο φουστάνι» που παίζει η… ορχήστρα η οποία έχει πάρει θέση μέσα στο νοσοκομείο!

@userpavlos123

♬ πρωτότυπος ήχος – ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

Τα πλάνα έκαναν το γύρο του διαδικτύου και των καναλιών και έχουν προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις, προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και ο Παύλος Πολάκης ήταν αυτός που προχώρησε σε σχετικές αναρτήσεις των ντοκουμέντων.

Αυτό που ζητείται επιτακτικώς είναι η παραίτηση της κ. Ταβιανάτου, η θητεία της οποίας ωστόσο, παρατάθηκε

Εν μέσω αυτού του κλίματος, η πρώτη αντίδραση του Υπουργείου Υγείας μέσω της 1ης ΥΠΕ, ήταν να ζητήσει τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ σε βάρος της διοικήτριας του νοσοκομείου, ενώ από την πλευρά της η Πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ερυθρό Σταυρό» Βούλα Γεωργάκη, υποστήριξε ότι τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας… δεν είναι αυτό που νομίζουμε, επισημαίνοντας προς ενίσχυση των ισχυρισμών της, ότι κάθε χρόνο γίνεται τέτοια εκδήλωση.

Από την ιατρική κοινότητα, έντονα επικριτικός ήταν ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Ανέστης Κιούλπαλης, ο οποίος χαρακτήρισε «προσβολή» τις εικόνες του γλεντιού.

.

Πολάκης: Η Διοικήτρια θα έπρεπε από χθες να έχει πάει σπίτι της

Με δήλωσή του ο βουλευτής Χανίων και Συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης, αναφέρεται στο «πρωτοφανές σκηνικό γλεντιού στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘Κοργιαλένειο-Μπενάκειο’ εν μέσω εφημερίας»:

Όλη η Ελλάδα θαύμασε το βίντεο με τους χορούς και τα γλέντια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο” εν μέσω εφημερίας και με τα φορεία να περνούν με ασθενείς, μέσα από την αυτοσχέδια πίστα και μπροστά από χορευτές και όργανα.

Για μια ακόμα φορά οι άριστοι του Κ. Μητσοτάκη απέδειξαν ότι δεν έχουν καμιά ενσυναίσθηση, μιας και το χορό έσερνε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ταβιανάτου.

Η κ. Ταβιανάτου δεν είναι τυχαία, αντιθέτως αποτελεί μια καθαρά κομματική επιλογή. Μπορεί μα μην διαθέτει τα τυπικά προσόντα για Διοικήτρια, μιας και πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο του Υπουργείου Υγείας με πτυχίο κοινωνιολογίας από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, διαθέτει, όμως, όλες εκείνες τις δεξιότητες που χαρακτηρίζουν τους άριστους του Κ. Μητσοτάκη.

Να θυμίσουμε δεν είναι η πρώτη θητεία της κ. Ταβιανάτου ως Διοικήτρια, καθώς το 2014 είχε διοριστεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη, Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Το Φεβρουάριο του 2022, η εφημερίδα Δημοκρατία σε δημοσίευμα της κατήγγειλε ότι στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, μιας και δεν είχε οριστεί Αναπληρωτής Διοικητής αλλά ούτε είχε συγκροτηθεί το ΔΣ, η κ. Ταβιανάτου έκανε ότι ήθελε, έχοντας και τη στήριξη του σωματείου εργαζομένων μέσα από τη συνεργασία των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ που πρόκεινται στον Ανδρέα Λοβέρδο και μιας μερίδας συνδικαλιστών της Ν.Δ.

Το αποτέλεσμα ήταν να στηθεί στο νοσοκομείο ένα ατελείωτο πάρτι απευθείας αναθέσεων και πελατειακών μετακινήσεων τις οποίες είχε καταγγείλει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Χαρακτηριστική στιγμή της κ. Ταβιανάτου, υπήρξε διαγωνισμός για την καθαριότητα, στην προκήρυξη του οποίου είχε μπει ως προαπαιτούμενο, η εταιρία που θα αναλάβει το έργο να έχει πιστοποίηση για την τήρηση του συστήματος διαχείρισης οδικής ασφάλειας!

Για τις δίχως άλλο ανεκτίμητες υπηρεσίες της στο καθεστώς Μητσοτάκη, η κ. Ταβιανάτου ανταμείβεται μάλιστα με εξάμηνη παράταση της θητείας της (απόφαση 13/12/2024).

Για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, η ΕΔΕ που διατάχθηκε είναι επιβεβλημένη, η Διοικήτρια, όμως, θα έπρεπε από χθες να έχει πάει σπίτι της.

Ας μας εξηγήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, για ποιόν λόγο η κ. Ταβιανάτου είναι ακόμα στη θέση της; Τι περιμένει να δείξει η ΕΔΕ; Αν τα πήγαινε καλά τα βήματα;

Φοβάται κάτι ο κ. Υπουργός και δεν προχωρά στο αυτονόητο ή δεν αποφασίζει μόνος του;

Είναι σίγουρο ότι το σύστημα Μητσοτάκη, όπως έκανε και με άλλους εκλεκτούς του (π.χ. κ. Νικολάου), θα υπερασπιστεί όσο μπορεί την κ. Ταβιανάτου.

Είναι επίσης σίγουρο ότι η κυρία αυτή, δεν μπορεί να σταθεί πλέον στη θέση της.

Υ.Γ. Μήπως ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να σχολιάσει τις επιδόσεις των υπόλοιπων χορευτών; ​

.

Παναγιωτόπουλος: Απόλυση της διοικήτριας και δημόσια συγγνώμη της ιδίας, του Υπουργού Υγείας και του Πρωθυπουργού

Δήλωση έκανε νωρίτερα για το θέμα και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ​ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος:

Διέρρευσε προ ολίγων ωρών η είδηση, αλλά και υποστηρικτικό και αποδεικτικό αυτής βίντεο, ότι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ αποφάσισε να διεξάγει εορτή Χριστουγέννων εντός του κτηρίου του νοσοκομείου, συγκεκριμένα στον χώρο υποδοχής του κεντρικού κτηρίου, και σε ώρα λειτουργίας του, και μάλιστα εν ώρα εφημερίας.

Το θέαμα της μουσικής διαπασών, της ζωντανής ορχήστρας (!) αλλά και της Διοικήτριας κυρίας Ελπινίκης Ταβιανάτου να ηγείται μετά ζέσης του χορού, ενώ λίγα μέτρα παραπίσω διέρχεται φορείο με ασθενή περικλείει ολόκληρη την Ελλάδα 2.0 του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προφανέστατα μετά το σάλο και την κατακραυγή, ο Υπουργός Υγείας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) κατά της κυρίας Ταβιανάτου, η οποία αποτελεί κομματικό διορισμό της κυβέρνησης και δεν πληροί κανένα απολύτως αντικειμενικό κριτήριο επιλογής σε θέση ευθύνης διοίκησης μονάδας υγείας, και δη δευτεροβάθμιας, καθώς η κυρία Ταβιανάτου είναι απλώς δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας, απόφοιτος σπουδών κοινωνιολογίας. Απορίας άξιο είναι τι ακριβώς περιμένει ο Υπουργός να μάθει από το πόρισμα της ΕΔΕ, καθώς η παράβαση είναι αυτόφωρη και ανεπίδεκτη οιασδήποτε αμφιβολίας και ένστασης. Μάλλον, επιδιώκεται ως συνήθως η επικοινωνιακή διαχείριση δια της τυπικής νομιμότητας ώστε σύντομα το σκάνδαλο να ξεχαστεί όχι απλώς από την αβίωτη πια καθημερινότητα των Ελλήνων και Ελληνίδων, αλλά από το επόμενο και ίσως προκλητικότερο σκάνδαλο. Εντούτοις, θα περιμένουμε ως τις 8 Ιανουαρίου 2024 να διαβάσουμε το πόρισμα και να ενημερωθούμε για τις βάσει αυτού άμεσες κινήσεις του Υπουργού Υγείας.

Δεν διαφωνούμε, αντιθέτως συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε κινήσεις και πρωτοβουλίες ενίσχυσης και τόνωσης του ηθικού του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ. Οπωσδήποτε μια εορταστική εκδήλωση είναι απαραίτητη και βοηθά στην έστω και παροδική ανόρθωση του πεσμένου ηθικού των ανθρώπων των νοσοκομείων. Ξέρουμε ότι ιδίως μετά την πανδημία, το ιατρονοσηλευτικό κυρίως προσωπικό, αλλά όχι μόνο, του ΕΣΥ είναι φυσικά, ηθικά και ψυχικά εξουθενωμένο, και είναι έμπλεο του αισθήματος της παραίτησης. Εντός των μέτρων που μια σοβαρή, ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα λάμβανε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, θα ήταν και η ορθολογική και συνετή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού βάσει μιας σύγχρονης αντίστοιχης στρατηγικής. Στο πλαίσιο αυτής, θα υπήρχαν και μέτρα ενίσχυσης του πνεύματος συνεργασίας και συνύπαρξης των εργαζομένων (team building). Ωστόσο, κανείς δεν θα περίμενε η διοίκηση ενός νοσοκομείου να γλεντάει με δυνατή μουσική και χορούς κατά την ώρα λειτουργίας του νοσοκομείου, πολλώ δε μάλλον στη διάρκεια της εφημερίας του.

Ο πολύ ακραίος πια νεοφιλελευθερισμός ατλαντικού τύπου που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν ορρωδεί προ ουδενός. Το περιστατικό στο προαναφερόμενο νοσοκομείο το αποδεικνύει περίτρανα. Όπως η διεύθυνση ενός καταστήματος θα διοργάνωνε μια εορταστική εκδήλωση την ώρα που οι πελάτες θα ψώνιζαν τα προϊόντα του, έτσι και η κομματικά και αναξιοκρατικά διορισμένη Διοικήτρια του νοσοκομείου θεώρησε πρέπον και λογικό να χορεύει την ώρα που ασθενείς-πελάτες μεταφέρονταν με φορεία δίπλα της.
Περιμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ, περιμένουμε την απόλυση αλλά και πειθαρχική τουλάχιστον τιμώρηση της κυρίας Ελπινίκης Ταβιανάτου, καθώς και τη δημόσια συγγνώμη της ιδίας, του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, προσωπικό στοίχημα.

Κι επειδή η Κυβέρνηση Α.Ε αρέσκεται στους δείκτες, τα ποσοστά και τα οικονομικά στοιχεία: πόσο άραγε κόστισε η εκδήλωση με τη ζωντανή ορχήστρα και ποιά η σκοπιμότητα ενός τέτοιου πολυτελούς εξόδου;

.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This