Αναταραχή στην Θεσσαλονίκη για την διασπορά του covid: Ουρές στα φαρμακεία για τεστ και μάσκες!

Must Read

Ανησυχία επικρατεί στην Θεσσαλονίκη σχετικά με την διασπορά του κορωνοϊού την στιγμή που υπάρχει έξαρση σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης, Διονύση Ευγενίδης «από τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει η μεγάλη προσέλευση στα φαρμακεία της πόλης αλλά τις τελευταίες δέκα ημέρες η κίνηση έγινε εντονότερη».

Οι πολίτες αγοράζουν περισσότερο τα διπλά self test, δηλαδή, όσα διαγιγνώσκουν τον covid και την γρίπη ενώ λιγότερο τα rapid tests. Την ίδια στιγμή, την «τιμητική» της έχει και πάλι η μάσκα καθώς υπάρχει σύσταση για την εφαρμογή της.  Η ενισχυμένη FFP2 μάσκα είναι αυτή που έχει περισσότερη ζήτηση.

«Η ζήτηση για την αγορά της μάσκας αλλά και η χρήση της έχουν αυξηθεί το τελευταίο δεκαήμερο. Ειδικά η ζήτηση της μάσκας ήταν πολύ ελαττωμένη το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Στο χειμώνα ξεκίνησε λίγο παραπάνω η κίνηση αλλά το τελευταίο δεκαήμερο έχει αυξηθεί πολύ», αναφέρει ο κ. Ευγενίδης.

Παράλληλα, οι πολίτες αγοράζουν και συμπληρώματα προκειμένου να «θωρακίσουν» τον οργανισμό τους.

«Επειδή υπάρχει αύξηση των ιώσεων που “χτυπούν” πολύ κόσμο, έρχονται στο φαρμακείο για να πάρουν συμπληρώματα και σκευάσματα για να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα. Είναι τα σκευάσματα της εποχής».

Σχετικά με τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες αναφέρει πως «οπωσδήποτε χρειάζεται να είναι πιο προσεκτικοί γιατί το συγκεκριμένο διάστημα κυκλοφορούν πολλές ιώσεις του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού, όχι μόνο κορωνοϊός και γρίπη».

Καταλήγοντας, ο κ. Ευγενίδης «χτυπά» το καμπανάκι για το άνοιγμα των σχολείων καθώς μπορεί να υπάρξει μεγάλη διασπορά των λοιμώξεων.

«Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία της Υγείας και της Παιδείας στο κομμάτι της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία. Το πώς θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος της μετάδοσης», λέει στο karfitsa.gr.

Δείτε επίσης:

Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη για το «κοκτέιλ» ιώσεων – Σε «ασφυξία» τα νοσοκομεία, επιστρέφουν οι μάσκες

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες των νοσούντων με Covid μαθητών

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This