Δικηγόρος οικογένειας 14χρονου: «Μας κάνει εντύπωση η απουσία γονέων και παιδιών»

«Το παιδί έχει υποστεί τεράστιο σοκ» - Τι είπε για το όπλο που κουβαλούσαν οι δράστες

Must Read

Σε κατάσταση σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται ο 14χρονος που υπέστη αδιανόητο bullying στην Αγία Παρασκευή, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειάς του, Γεράσιμο Αλέξανδρο Μαζαράκη, που μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Το παιδί, όπως καταλαβαίνετε, έχει υποστεί ένα τεράστιο σοκ. Πήγε χθες στο σχολείο, το συζητήσαμε με τους γονείς και ειδικούς και καταλήξαμε ότι πρέπει να πάει, διότι έπρεπε να κερδίσει αυτή τη μικρή νίκη, να μην υποχωρήσει εκείνος από την όποια κανονικότητα της ζωής του», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος και συνέχισε:

«Εκείνο που μας κάνει εντύπωση σε όλους είναι η απουσία γονέων και παιδιών. Η αστυνομία τους αναζητεί. Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Μέχρι στιγμής είναι άφαντοι. Εγώ καταλαβαίνω τον κάθε γονέα[…] Αναζητήθηκαν στις διευθύνσεις τους και σε κάποια εξοχικά δεν βρίσκονται πουθενά. Η ενημέρωση που είχαμε από το σχολείο χθες είναι ότι είναι άρρωστο με Covid το παιδί και δεν θα πάει. Εγώ θεωρώ ότι μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί να είναι μια πρόφαση».

Όπως είπε κατά την εκτίμηση της οικογένειας και τη δική του δεν μιλάμε πλέον για bullying. «Θεωρώ ότι αυτές οι συμπεριφορές έχουν αλλάξει την κατηγορία. Έχουμε ανέβει σε επίπεδο βιαιότητας και σε επίπεδο οργάνωσης», εξήγησε και πρόσθεσε:

«Του πήραν το σκύλο, τον υποχρέωσαν με την απειλή ότι δεν θα τον ξαναδεί να τους ακολουθήσει. Πήγαν σε ένα πιο απόμερο σημείο, όπου εκεί υπέστη όλη αυτή τη διαδικασία, δηλαδή τι; τον κρατούσαν οι δύο και τον γρονθοκόπησε ο τρίτος με κλειδιά, γροθιά με κλειδιά μέσα στο χέρι που μπορεί να προκαλέσει όπως καταλαβαίνετε στο πρόσωπο πολύ μεγάλη βλάβη. Του πήραν τα παπούτσια, τον υποχρέωσαν πάλι στη συνέχεια να τους ακολουθήσει αιμόφυρτος και ξυπόλητος στο δρόμο για να του δώσουν πίσω το σκύλο του. Τον απείλησαν, βιντεοσκόπησαν το γεγονός, τον υποχρέωσαν να αναφέρει ονόματα προσώπων που δεν γνώριζε, γυναικεία ονόματα με υβριστικό σχόλιο και στη συνέχεια, μετά από όλο αυτόν τον εξευτελισμό, του έδωσαν πίσω το σκύλο του με το ζόρι και του επέτρεψαν εντός εισαγωγικών πάλι να επιστρέψει στο σπίτι του».

«Του είπαν ”αν δεν σταματήσεις θα πάθεις χειρότερα”»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος επισήμανε ότι ο ο τρίτος δράστης έδειξε στη ζώνη του ότι είχε όπλο. «Γκλοκ το ανέφερε, ότι έχω ένα γκλοκ επάνω μου και με αυτό θα σε σκοτώσω. Δεν σταμάτησαν εκεί. Έριξαν αυγά στην πρόσοψη της πολυκατοικίας, βανδάλισαν το αυτοκίνητο του πατέρα, τηλεφώνησαν το Σάββατο το βράδυ όταν είχε ξεκινήσει μια διαδικασία διερεύνησης από την αστυνομία και αναζητούνταν και τα παιδιά και οι γονείς τους. Τηλεφώνησαν πάλι στον ανήλικο από απόκρυψη και του είπαν ότι πήγες στην αστυνομία και σταμάτα και είσαι καρφί κι αν δεν σταματήσεις θα πάθεις χειρότερα και ούτω καθεξής», υποστήριξε ο δικηγόρος και συμπλήρωσε:

«Υπήρχαν προηγούμενα δηλαδή αυτό το bullying που αναφέρατε στην αρχή είχε συμβεί τον παρελθόντα χρόνο και μέσα στο λεωφορείο, γιατί τα παιδιά αυτά κατευθύνονται προς το ίδιο σχολείο και επιστρέφουν προς την ίδια περιοχή, οπότε μοιράζονταν το σχολικό λεωφορείο το οποίο όμως, επειδή είναι έφηβοι σε αυτή την ηλικία των 13 δεν έχει σύνοδο. Άρα ό, τι γίνεται γίνεται μεταξύ των παιδιών εσωτερικά και άρα είχαν συμβεί κάποια περιστατικά εκφοβισμού, κεφαλοκλείδωμα, σπρωξίματα, αλλά αυτά το παιδί δεν τα αξιολόγησε ή δεν ήθελε να τα μεταφέρει, θεωρώντας ότι μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι κάτι υποδεέστερο, ότι κλαίγεται για το τίποτα και ούτω καθεξής».

Κλείνοντας, κατέστησε σαφές πως τέτοιου είδους μικροπεριστατικά συνέβαιναν πάντα στα σχολεία, αλλά όταν δεν υπήρχε συνέχεια δεν έδινε κάποιος μεγάλη σημασία. «Αυτό είναι το προηγούμενο το οποίο μάθαμε εκ των υστέρων βέβαια, γιατί το παιδί δεν το είχε αναφέρει σε κανέναν», κατέληξε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This