Μεγάλη αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον καταζητούμενο Τζέιμς Δαλαμάγκα που σκότωσε ομογενή και κρύβεται στην Ελλάδα

Έκκληση από τις αυστραλιανές αρχές

Must Read

Στην Ελλάδα φέρεται ότι κρύβεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αυστραλιανών αρχών ο καταζητούμενος ομογενής Τζέιμς Δαλαμάγκας που κατηγορείται για τη δολοφονία του επίσης ομογενή Γιώργου Γιαννόπουλου, έξω από ένα μπαρ στο Σίδνεϊ, την 25η Απριλίου του 1999.

Σχεδόν 25 χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα, η αστυνομία της Αυστραλίας προχώρησε στη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, με στόχο να εντοπιστεί ο Δαλαμάγκας σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και έχει επικηρυχθεί για 200.000 δολάρια από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος

Οι αρχές τις Αυστραλίας εκτιμούν ότι ο Δαλαμάγκας βρίσκεται στην Ελλάδα και γι αυτό συνεργάζονται με τις ελληνικές Αρχές, καθώς με βάση την ελληνική νομοθεσία το έγκλημα παραγράφεται μετά τη συμπλήρωση 25 ετών.

Η αυστραλιανή Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του καταζητούμενου από το 1999 όπως και ένα ψηφιακό σκίτσο για το πώς μπορεί να είναι σήμερα σε ηλικία 53 ετών.

Εκκληση για τον εντοπισμό του δολοφόνου του αδερφού της απευθύνει μαζί με τις αυστραλιανές Αρχές και η αδερφή του θύματος Τούλα Γιαννοπούλου, καθώς έχουν απομείνει μόνο 15 εβδομάδες προτού επέλθει η παραγραφή του εγκλήματος στην Ελλάδα:
«Παρακαλώ, βοηθήστε την οικογένειά μου και μένα να βρούμε τον δολοφόνο του αδερφού μου. Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα που τον καλύπτουν, και αυτό το κάνει πολύ δύσκολο για την οικογένειά μου».

Το έγκλημα σημειώθηκε έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Σίδνεϊ όπου σύχναζαν ομογενείς. Εκεί, ο 32χρονος Γιώργος Γιαννόπουλος, πατέρας τότε δύο ανηλίκων παιδιών, προσπάθησε να αποτρέψει τη συμπλοκή δύο θαμώνων, όταν δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση.

Σημειώνεται ότι ο Δαλαμάγκας  αναζητούνταν επίσης για τον πυροβολισμό και θάνατο του ομογενή Τιμ Βουκελάτου που εργαζόταν ως σεκιούριτι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This