Δικηγόρος αδερφής 39χρονου: «Της ζητούσε χρήματα και την χτυπούσε, εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις»

«Τις περισσότερες φορές η εντολέας μου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο», είπε σχετικά με την βίαιη συμπεριφορά που εμφάνιζε στην αδερφή του, ο φερόμενος ως δολοφόνος της Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη

Must Read

Το έγκλημα στην Θεσσαλονίκη, με θύμα την 41χρονη Γεωργία Μουράτη, που βρισκόταν στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της και βρέθηκε νεκρή μέσα σε μπαούλο στην Χαλκιδική, έχει «παγώσει» την χώρα.

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας και σύντροφος του θύματος, που αναμένεται να βρεθεί σε λίγη ώρα ενώπιον του ανακριτή, εξακολουθεί να επιμένει στην αθωότητά του. Ωστόσο, την ίδια ώρα ολοένα και και περισσότερα στοιχεία για το παρελθόν του και την βίαιη συμπεριφορά που εξέφραζε έρχονται στο φως.

Θύμα σε πάρα πολλές περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας ήταν η αδελφή του 39χρονου, όπως υποστηρίζει o δικηγόρος της Αντώνης Καραγιάννης. «Στο διάστημα των προηγούμενων ετών και μάλιστα στις χρονολογίες πριν από το 2022, είχε επιτεθεί πάρα πολλές φορές στην αδελφή του προκαλώντας της σοβαρές σωματικές βλάβες και μάλιστα την απειλούσε αρκετές φορές και με όπλο» υπογραμμίζει, κάνοντας σαφές πως σε βάρος του εκκρεμούν τέσσερεις καταδικαστικές αποφάσεις, πλημμελημματικού χαρακτήρα, οι οποίες είναι όλες για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή κατά της ζωής της, καθώς και για παράνομη οπλοφορία. Υπήρξαν δε, ποινές που ξεπερνούσαν τα πέντε χρόνια φυλάκισης στο σύνολό τους, όλες όμως με αναστολή.

«Πέρα από τις τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικά κατατέθηκαν εις βάρος του εννέα εγκλίσεις. Υπάρχουν πέντε υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης» συμπληρώνει και εκτιμά πως κάποια στιγμή έπρεπε να υπάρξει μια ανάκληση των αναστολών η οποία δεν έγινε στην περίπτωση του 39χρονου, ώστε να οδηγηθεί στη φυλακή.

«Τις περισσότερες φορές η εντολέας μου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο»

Ο συνήγορος της αδελφής του κατηγορούμενου αναφέρει επίσης πως την προσέγγιζε χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, σε σημεία που ήξερε ότι θα τη βρει, δηλαδή έξω από την εργασία της, έξω από το σπίτι της και στη συνέχεια με απειλές κατά της ζωής της της ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ την χτυπούσε ταυτόχρονα.

«Τις περισσότερες φορές η εντολέας μου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε τις επόμενες ημέρες, βρισκόταν πολλές φορές σε ψυχολογικό σοκ, καθώς χρειάστηκε χρόνο μέχρι να συνέλθει και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ήθελε να την αναγκάσει να του δώσει χρήματα» σημειώνει και καταλήγει τονίζοντας:

«Η αδελφή του 39χρονου προκειμένου να σωθεί από τον κύκλο βίας που είχε σχηματίσει γύρω της, καθώς φοβόταν και για τη ζωή της αναγκάστηκε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη για άλλο νομό και έτσι δεν μπόρεσε να την ξαναβρεί. Η ίδια φέρει ενοχές που δεν είχε ενημερώσει την 41χρονη έγκυο για το βίαιο παρελθόν του συντρόφου της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This