Οι μετεωρολόγοι «σφάζονται» για τα χιόνια στην Αθήνα!

«Οι διάττοντες αστέρες εξαφανίζονται γρήγορα...»

Must Read

Με τις καιρικές συνθήκες να πιστοποιούν, πλέον, ότι αυτή τη φορά ο χειμώνας ήρθε για να μείνει, οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ένα νέο «κύμα» κακοκαιρίας με κύριο χαρακτηριστικό το ψύχος, που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Μόνο που, για μια ακόμη φορά έχουν βγει… μαχαίρια από πλευράς τους, με αφορμή την πιθανότητα χιονόπτωσης στην Αθήνα το προσεχές σαββατοκύριακο, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να «βλέπει» χιόνια ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας και τον Καλλιάνο να σπεύδει να τον διαψεύσει, κάνοντας λόγο για… «τζούφιο» χιονιά στην Αττική!

Η νέα αυτή κόντρα ξεκίνησε ουσιαστικά προχθές Τρίτη, όταν ο μετεωρολόγος του OPEN υποστήριξε ότι πέρα από τη χιονόστρωση στα βόρεια τμήματα της Αττικής, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο μέσα στο Σαββατοκύριακο να δούμε χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δήλωσε πως ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή το πρωί, δίνοντας χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα εξαιτίας του φαινομένου «Aegean lake effect», ενώ αναφερόμενος στην Αττική, ανέφερε πως «θα χιονίσει μέχρι τα βόρεια προάστια. Δεν αποκλείεται το απόγευμα του Σαββάτου, βράδυ Σαββάτου και προς Κυριακή να δούμε λίγο χιόνι να πέφτει και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να είναι οι συνθήκες ικανές για χιονόστρωση».

Σε απάντηση, ο Γιάννης Καλλιάνος προχώρησε απο χθες σε μια… αιχμηρή ανάρτηση, λέγοντας πως αποδείχθηκε «τζούφιος» ο χιονιάς της Αττικής, και δίνοντας, παράλληλα, τα συγχαρητήριά του στον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Δημήτρη Ζιακόπουλο, που, όπως υποστήριξε, κράτησε «μικρό καλάθι» στις προβλέψεις του για το κύμα ψύχους, σε αντίθεση -προφανώς- με άλλους συναδέλφους του. «Προς γνώση και συμμόρφωση όλων όσοι έσπευσαν -για άλλη μια φορά- να ενημερώσουν εδώ και μέρες ότι το Σάββατο στην Αττική θα χιονίσει πολύ χαμηλά και ότι θα έρθει “πολικός αρμαγεδώνας”, σας ενημερώνω ότι οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο νομό από τα 450-500 μέτρα και υψηλότερα», έγραψε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ.

Ολόκληρη η ανάρτηση Καλλιάνου έχει ως εξής:

«“Τζούφιος” ο χιονιάς της Αττικής – Συγχαίρω τον κ. Ζιακόπουλο που κράτησε “μικρό καλάθι”
Προς γνώση και συμμόρφωση όλων όσοι έσπευσαν -για άλλη μια φορά- να ενημερώσουν εδώ και μέρες ότι το Σάββατο στην Αττική θα χιονίσει πολύ χαμηλά και ότι θα έρθει “πολικός αρμαγεδδώνας”, σας ενημερώνω ότι οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο νομό από τα 450-500 μέτρα και υψηλότερα.
Στο Πήλιο και στην Εύβοια θα χιονίσει σίγουρα πιο πυκνά και περίπου από τα ίδια υψόμετρα και πάνω. Επίσης, από τα 500 μέτρα περίπου, θα χιονίσει πρόσκαιρα και στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία, ενώ στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από τα 900-100 μέτρα και υψηλότερα.
Ανακεφαλαιώνοντας. Σεβαστείτε την επιστήμη που υπηρετείτε. Αν έχετε τόση ανάγκη να ακουστεί το όνομά σας ρισκάροντας και δίνοντας λανθασμένες πληροφορίες, μπορείτε να κάνετε αίτηση σε κάποιο τηλεοπτικό show και όχι να ενημερώνετε δημόσια την κοινωνία, είτε ως επαγγελματίες Μετεωρολόγοι, είτε ως ερασιτέχνες.
Συγχαρητήρια ειλικρινή στους συναδέλφους που κράτησαν μικρό καλάθι και δεν επιχείρησαν να δώσουν λεπτομέρειες όταν δεν ήταν σίγουροι. Συγχαίρω ειδικά τον κύριο Ζιακόπουλο ο οποίος εξήγησε από νωρίς ότι δεν αναμένεται κάτι σοβαρό στην Αττική και “κράτησε μικρό καλάθι”.
Προσοχή και στις σοβαρές σελίδες του διαδικτύου από ποιούς ζητούν τη γνώμη για να τους δώσουν μια καιρική εξέλιξη. Η πρόγνωση του καιρού είναι επιστήμη σοβαρή και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπων.
Ας μη βιαζόμαστε να δώσουμε την είδηση αν δεν είμαστε σίγουροι. Οι διάττοντες αστέρες εξαφανίζονται γρήγορα. Αντοχή στο χρόνο έχουν μόνο όσοι σέβονται τον εαυτό τους και την επιστήμη που υπηρετούν.»

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This