Μέγαρα: Στο Παίδων και τα τρία ανήλικα αδέρφια του 4χρονου που ξυλοκόπησε ο πατριός του

Με κάταγμα στο χέρι ο μικρότερος εξ αυτών - Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του ξυλοδαρμού ενός αγοριού ηλικίας 4 ετών από τον πατριό του στον καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα, καθώς πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι πέρα από τον 4χρονο, στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» έχουν διακομιστεί και τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια του, ηλικίας 11, 10 και 8 έτων.

Τα αδέρφια του αγοριού που νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο κατόπιν αυτεπάγγελτης αστυνομικής προδικαστικής έρευνας και παραγγελίας από την Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, με το μικρότερο εξ αυτών, μάλιστα, να διαγιγνώσκεται με κάταγμα στο χέρι, το οποίο και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά.

Τα παιδιά νοσηλεύονται από χθες Τετάρτη στο Ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου, συνοδευόμενα από τη μητέρα τους, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι σταθερή, ενώ, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, θα υποβληθούν σε εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα, ενώ, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα τούς γίνει και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Συγκεκριμένα, το νέο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια του από 11/1/24, ενημερωτικού υπηρεσίας μας, γνωρίζεται συμπληρωματικά:

Κατόπιν αυτεπάγγελτης άστυν προδικαστικής έρευνας και προφορικής παραγγελίας εισαγγελέα ανηλίκων Αθηνών, πραγματοποιήθηκε διακομιδή (11/1/24, 05:00 hrs) και εν συνεχεία εισαγωγή, των τριών (3) ανηλίκων αδελφών του (4χρονου) παθόντος, ήτοι:

Ανήλικος, (11) ετών
Ανήλικος, (10) ετών
Ανήλικός, (8) ετών

Ο τρίτος εξ αυτών διεγνώσθη με κάταγμα δε άνω άκρου και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά

Νοσηλεύονται στο ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου, συνοδευόμενοι από τη μητέρα τους

Κατάσταση υγείας: Σταθερή

Περαιτέρω ιατρικές ενέργειες: Εξέταση περί μεταδοτικών νοσημάτων / παιδοψυχιατρική εκτίμηση / ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα και με εισαγγελική παραγγελία».

Όσον αφορά, εξάλλου, στην κατάσταση του 4χρονου αγοριού, το οποίο νοσηλεύεται από χθες Τετάρτη διασωληνωμένο, με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, το ιατρικό ανακοινωθέν του Παίδων «Π&Α Κυριακού» που δόθηκε νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα, ανέφερε τα ακόλουθα:

«ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ από το Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και την 1η ΥΠΕ Αττικής

1. Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30 hrs) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

2. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

3. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.

4. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης».

^

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από τον περασμένο Νοέμβριο είχε διαταχθεί από την Εισαγγελία Αθηνών έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε το 4χρονο παιδάκι, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, υπέφερε στα χέρια του 23χρονου πατριού του, εξαιτίας του οποίου είχε βρεθεί στο νοσοκομείο άλλες δύο φορές, την πρώτη με θλαστικά τραύματα όταν ήταν μόλις 2 ετών και την δεύτερη με εγκαύματα!

Σε αυτό το πλαίσιο αναζητήθηκε η διεύθυνση του σπιτιού, ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αστυνομία δήλωσε πως δεν ήταν εύκολος ο εντοπισμός της, οπότε η υπόθεση έκλεισε κάπου εκεί.




«Μας σκότωνε στο ξύλο»

Την ίδια στιγμή, τον σοβαρό τραυματισμό του 4χρονου περιέγραψε η μητέρα του. «Το παιδί μου το έχει ξαναχτυπήσει και του έχω κάνει μήνυση στη Λαμία. Του έριχνε κλωτσιές στα πόδια. Το σήκωσε ψηλά και το πέταξε με δύναμη στο πάτωμα. Του έκανε αιμάτωμα στο κεφάλι. Πήρα το παιδί μου και το πήγα στο νοσοκομείο Μεγάρων. Ήρθαμε με συνοδεία αστυνομίας εδώ στο νοσοκομείο Παίδων. Το παιδί μου είναι χάλια, είναι σε κώμα. Οι γιατροί μου είπαν να μην έχω ελπίδες», δήλωσε.

Η 29χρονη υποστηρίζει πως πως ο 23χρονος κακοποιούσε την ίδια και τα παιδιά. «Μας σκότωνε στο ξύλο, πετούσε πάνω μας ό,τι έβρισκε μπροστά του. Ζητάω Δικαιοσύνη, να λιώσει μέσα στη φυλακή». Η ίδια αναφέρει πως ο σύντροφός της έχει κρυφτεί σε ένα σπίτι στα Μέγαρα.




^

Ο βιολογικός πατέρας του αγοριού έφτασε στην Αθήνα από τον Βόλο το μεσημέρι. Όπως τόνισε, δεν γνώριζε τίποτα για συστηματική κακοποίηση. «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι ο γιος μου είναι στο νοσοκομείο, σοβαρά. Δεν γνώριζα ότι τα παιδιά μου τα κακοποιούσε αυτός ο άνθρωπος. Αν το ήξερα, δεν θα τα είχα αφήσει εκεί. Καλύτερα να τον πιάσει η αστυνομία, παρά να τον πιάσω εγώ στα χέρια μου», είπε στο newsit.gr.

^

Ήθελε να σκοτώσει ένα παιδί της!

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα κατέθεσε στους αστυνομικούς πως όταν γύρισε στο σπίτι χθες και είδε τον σύντροφό της να χτυπάει τον 4χρονο γιο της, εκείνος της είπε ιδιαίτερα οργισμένος και σε κατάσταση απίστευτης μανίας «δεν θα ησυχάσω, αν δεν σκοτώσω ένα από τα παιδιά σου!».

Ωστόσο, σύμφωνα με το newsit.gr, την περασμένη Δευτέρα είχε γίνει καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για την μητέρα τους και τον 23χρονο. Όπως αναφέρθηκε, τα τέσσερα παιδιά είχαν υποστεί κακοποίηση και ήταν παραμελημένα. Μάλιστα, η καταγγελία τόνιζε πως συχνά το ζευγάρι μεθούσε και ξεσπούσε στα ανήλικα! Μετά από την καταγγελία οι αρχές είχαν κινητοποιηθεί και είχε δρομολογηθεί η αφαίρεση της επιμέλειας από την 29χρονη.

Χθες είχε γίνει το μεσημέρι άλλη ανώνυμη καταγγελία στις υπηρεσίες του δήμου Μεγάρων, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κακοποίηση παιδιού στο Βλυχό. Μία με δύο ώρες μετά το Κέντρο Υγείας Μεγάρων ειδοποίησε τον Δήμο ότι κάποιος είχε αφήσει μια γυναίκα με ένα βαριά κακοποιημένο παιδί. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Θριάσιο όπου διασωληνώθηκε και μετά στο Παίδων «Π & Α Κυριακού».




^




^




^

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This