Ποινή δύο μηνών αναστολής άσκησης λειτουργήματος επιβλήθηκε στον Κούγια

Αφορά υπόθεση που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο

Must Read

Ήχησε καμπάνα και για τον Αλέξη!

Συγκεκριμένα, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Εφετείου Αθηνών αποφάσισε επίσημα την οριστική δίμηνη αναστολή άσκησης λειτουργήματος προς τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, αναφορικά με πολύκροτη υπόθεση, που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο.

Ο Αντεισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης, σημειωτέον, άσκησε και πειθαρχική δίωξη, πριν από μερικά 24ωρα, σε βάρος του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, για όσα κατήγγειλε δημόσια μετά την λήξη του ντέρμπι ΟλυμπιακόςΑΕΚ.

Να τονιστεί, πως οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων, με εξαίρεση ωστόσο εκείνες που επιβάλλουν σύσταση ή επίπληξη, υπόκεινται στο ένδικο μέσο της έφεσης, το οποίο εκδικάζεται από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Το Πειθαρχικό, που εδρεύει στην Αθήνα και ειδικότερα στο δικαστήριο του Αρείου Πάγου, είναι πενταμελές και αποτελείται από τον Πρόεδρο, έναν αρεοπαγίτη συν τρεις δικηγόρους. Τα αναπληρωματικά μέλη είναι εννέα, ένας αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες και ακόμη έξι δικηγόροι. Επιπροσθέτως, ο αντιπρόεδρος και οι τρεις αρεοπαγίτες ορίζονται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης τον Δεκέμβριο κάθε διετίας. Η θητεία τους είναι διετής και αρχίζει κάθε φορά από 1η Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This