Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιεί η ΕΜΥ για να προβλέψει πού θα χιονίσει!

Η ανάρτηση του Θεόδωρου Κολυδά

Must Read

Την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, την τεχνητή νοημοσύνη, χρησιμοποιήσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προκειμένου να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις περιοχές στις οποίες θα χιονίσει στο πλαίσιο της κακοκαιρίας αύριο, Σάββατο.

Σε σχετική ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς ανέφερε:

ΧΙΟΝΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ-ΥΕΤΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΕXΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

Η πρόγνωση των χιονοπτώσεων με την κλασική μέθοδο της αριθμητικής πρόγνωσης του καιρού. Ακολουθεί η εβδομαδιαία πρόγνωση υετού με την πρωτοποριακή μέθοδο τεχνητής νοημοσύνης που εφαρμόζει το @ECMWF

Σας γνωρίζουμε ότι τα μοντέλα ΑΙ, δεν λύνουν εξισώσεις της φυσικής. Διδάσκονται από παραδείγματα –μετεωρολογικών παρατηρήσεων προηγούμενων ετών – ώστε να μάθουν να αναγνωρίζουν μοτίβα στη συμπεριφορά της ατμόσφαιρας και να προβλέπουν πώς αλληλεπιδρούν παράμετροι όπως η πίεση, η θερμοκρασία και η ταχύτητα του αέρα. Η ανοιχτή επιστήμη είναι το κλειδί για την καινοτομία, τη συνεργασία και την ανακάλυψη. Με την κοινή χρήση δεδομένων, μεθόδων και αποτελεσμάτων και καθιστώντας τα εύκολα προσβάσιμα και συγκρίσιμα, μπορούμε να επιταχύνουμε την πρόοδο της επιστήμης που μπορεί τελικά να ωφελήσει την κοινωνία.

Δείτε την ανάρτηση:

Πού θα χιονίσει

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μοντέλου, χιόνια θα πέσουν τοπικά από σήμερα τα μεσάνυχτα στα ορεινά σε Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Φωκίδα , Βοιωτία, Αχαΐα, Αργολίδα και Κορινθία, και η Κρήτη (Χανιά, Ρέθυμνο, αργότερα και το Ηράκλειο), από τις 6 το πρωί του Σαββάτου στη κεντρική και βόρεια Εύβοια, από τις 12 μεσημέρι ο χάρτης ίσως, και τα ορεινά της Αττικής, από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στα ορεινά σε Στερεά,  Φωκίδα, Πελοπόννησος, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία.

Δείτε βίντεο:




 




Δείτε επίσης:

Βροχές σε όλη την χώρα σήμερα – Χιόνια και στα χαμηλά υψόμετρα αύριο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This