Βροχές σε όλη την χώρα σήμερα – Χιόνια και στα χαμηλά υψόμετρα αύριο!

Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - Αλλαγή του σκηνικού την επόμενη εβδομάδα με 20άρια!

Must Read

Μια γερή δόση χειμώνα θα πάρουμε σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο καθώς η κακοκαιρία που θα σημειωθεί αναμένεται να φέρει μαζί της βροχές αλλά και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα! Επίσης, αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι, τσουχτερό κρύο και παγετός!

Σύμφωνα με την πρόγνωση της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σήμερα βροχές θα πέσουν σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Παράλληλα, θα «ασπρίσουν» επίσης αρκετά μέρη της χώρας ενώ στην κεντρική Στερεά αναμένεται χιόνι και σε χαμηλότερα σημεία!

Δείτε βίντεο:




Αναλυτικά η πρόγνωση του Meteo:

Βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινούμενο ανατολικά θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου 12-13 Ιανουαρίου 2024, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής χώρας (από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα) από το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου έως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου.  

Σύμφωνα με τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2024:

Για την Παρασκευή 12/01 προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, βαθμιαία στα ημιορεινά και από αργά το απόγευμα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική), Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Το Σάββατο 13/01, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 13/01 αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της Κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.   

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημανθούν:

  • Οι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο από το βράδυ της Παρασκευής 12/01.
  • Οι χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, με τις μέγιστες τιμές τους το Σάββατο 13/01 να μην ξεπερνούν στα ηπειρωτικά τους 6-8 βαθμούς.
  • Ο παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για αύριο, Σάββατο, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές των ανωτέρω περιοχών (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 500-600 μέτρα και πάνω). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, με τοπικές βροχές και πιθανόν στο νότιο Ιόνιο τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Δείτε βίντεο:




Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου. Στα βόρεια και τα κεντρικά δε θα ξεπεράσει τους 06 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 09 με 11 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Την Κυριακή, στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις που το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων έως 4 μποφόρ ενώ στα νότια θαλάσσια 5 με 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, που κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός.

Η ενημέρωση των μετεωρολόγων

Τους πολίτες ενημερώνουν σχετικά με την κακοκαιρία και οι μετεωρολόγοι με σχετικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς έγραψε σχετικά ότι η κακοκαιρία ξεκινά από σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Σε πρόσφατη ανάρτηση επεσήμανε πως δεν θα χιονίσει πολύ, μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.

Δείτε τις αναρτήσεις:

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του, κάνει λόγο για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα στα κεντρικά και ανατολικά της χώρας.

Δείτε την ανάρτησή του:

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από Δευτέρα!

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο κύμα κακοκαιρίας αλλά επεσήμανε πως από την Δευτέρα αλλάζει το σκηνικό και θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει τοπικά ακόμα και τους 20 βαθμούς!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από τα μέσα της επόμενης εβδομάδα το θερμόμετρο θα φτάσει τους 17 βαθμούς στην Αθήνα ενώ μέχρι την Παρασκευή θα «αγγίξει» και τους 19!

Δείτε την πρόγνωση:




Δείτε επίσης:

Στην «κατάψυξη» η χώρα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου – Σε ποιές περιοχές περιμένουμε χιόνια

Οι μετεωρολόγοι «σφάζονται» για τα χιόνια στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This