Άκαρπες οι έρευνες στην Ηλεία: Σβήνουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό του 50χρονου Νίκου

Περιγραφές-σοκ για το ζευγάρι που παρέσυρε χείμαρρος

Must Read

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 50χρονου οδηγού του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Ηλεία, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ενώ μέσα σε αυτόν ήταν μαζί του και η 38χρονη αρραβωνιαστικιά του, που εντοπίστηκε νεκρή χθες το πρωί.

Δύτες με βάρκες και σκαπτικά μηχανήματα ανέσυραν μέσα από τη λάσπη το μισοβυθισμένο αυτοκίνητο του ζευγαριού που παρασύρθηκε από χείμαρρο στο Πλουτοχώρι, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα βρέθηκε η σορός της άτυχης Γεωργίας. Σε αυτό το ποτάμι κατέληξε το αυτοκίνητο μετά την παράσυρση από τον χείμαρρο, την ώρα που το ζευγάρι προσπαθούσε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού της Ηλείας και παρασύρθηκε από τον χείμαρρο. Εκεί, εστιάζονται και οι έρευνες τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, σταδιακά οι ελπίδες σβήνουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μόνο που έχουν καταφέρει να εντοπίσουν οι πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ είναι ρούχα του αγνοούμενου Νίκου τα οποία αναγνωρίστηκαν από συγγενείς του.

 

Όπως εξήγησε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο Μιχάλης Μπιρλής, πρόεδρος της κοινότητας Πλουτοχωρίου, οι κάτοικοι του χωριού έρχονται συχνά αντιμέτωποι με την υπερχείλιση του ποταμού. «Το ποτάμι όταν βρέχει πλημμυρίζει. Έχουμε χρόνια αυτό το πρόβλημα. Είχαν φτιάξει παλιά ένα μικρό γεφύρι, ξεχείλιζε από πάνω, το γκρέμισαν και έφτιαξαν καινούργιο», είπε και συνέχισε: «Ο Νίκος ήταν αγαπητό παιδί στο χωριό, πολύ δραστήριος. Πως την πάτησε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω».

Στη συνέχεια περιέγραψε καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα που το όχημα παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο. «Πέρασε μία κοπέλα από μπροστά, ίσα ίσα που πρόλαβε, γιατί αυτά είναι δευτερόλεπτα που ανεβαίνει η στάθμη. Αυτός πήγε να περάσει, έφυγε στην άκρη. Εκείνη τη στιγμή είχε 30 πόντους νερό, μπορούσε να πεταχτεί έξω και να φύγει», σημείωσε και κατέληξε:

«Τα παιδιά τους φώναζαν να φύγουν. Παίρνανε τηλέφωνο, λέγανε ”βοήθεια”, ”φευγάτε, φύγετε”. ”Είμαι ασφαλής εδώ”. Αποτέλεσμα; Παίρνω την Πυροσβεστική και λέω ”γρήγορα ένα πυροσβεστικό κι έναν εργάτη να τραβήξει το αυτοκίνητο”. Βλέπουμε ακόμα πιο πολλά νερά, την ώρα που ερχόταν το πυροσβεστικό, το σήκωσε το αυτοκίνητο και το πήγε κάτω, βάρκα με αναμένα τα στοπ από πίσω. Μετά έγινε το μοιραίο».

Επί 15 λεπτά το ζευγάρι καλούσε σε βοήθεια

Το αυτοκίνητο του ζεύγους παρασύρθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Δευτέρας, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο Πλουτοχώρι Ηλείας. Ο οδηγός φαίνεται ότι αντιλήφθηκε πως ήταν αδύνατο να διανύσει μία γέφυρα στο σημείο για να φτάσουν στο χωριό και ακινητοποίησε το όχημα.

Το ζευγάρι μέσω των τηλεφώνων που είχε μαζί του άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Παρά το γεγονός ότι οι συγχωριανοί τους είχαν οπτική επαφή, αδυνατούσαν να κινηθούν προς το σημείο λόγω της υψηλής στάθμης του νερού. Επί 15 λεπτά καλούσαν σε βοήθεια, ώσπου τελικά παρασύρθηκαν από τον χείμαρρο και χάθηκαν από το σημείο.

«Όταν είδε τον κίνδυνο, φώναξε για βοήθεια, αλλά δεν προλάβαμε με τα τρακτέρ να πάμε να τον βγάλουμε. Και τον πήρε το ορμητικό νερό παρασύροντας το αυτοκίνητο. Τον πήρε μέσα ο κεντρικός όγκος του νερού που έτρεχε και τους πήρε και τους δύο ανθρώπους μαζί του», δήλωσε συγχωριαός του ζευγαριού.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This