Συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη!

Ταυτόχρονη επιχείρηση των Αρχών σε διαφορετικές περιοχές για τα συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia - Το αποτύπωμα και τα στόματα που άνοιξαν μετά τη δολοφονία Ζαμπούνη

Must Read

Σε συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου (Απρίλιος 2022) και Βασίλη Ρουμπέτη (Ιούνιος 2023), με τις τελευταίες εξελίξεις να είναι καταιγιστικές.

Αρχικά συνελήφθησαν δύο άτομα -αλλοδαποί από την ανατολική Ευρώπη- οι οποίοι φέρονται να είναι οι εκτελεστές των συμβολαίων θανάτου (και όχι οι ηθικοί αυτουργοί) και σχεδόν ταυτόχρονα, ακολούθησε σε διαφορετική περιοχή, άλλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, ενώ όλα φέρεται να συνδέονται και με την απόπειρα δολοφονίας του ομογενή από τη Γεωργία, Μαυρόπουλου, τον Ιούλιο του 2023 στην Πιερία.

Και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για την ίδια ομάδα εκτελεστών και κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δολοφονίες σχετίζονται με λαθρεμπόριο κυρίως τσιγάρων.

Σύμφωνα αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την ομάδα των εκτελεστών και στις τρεις παραπάνω δολοφονικές επιθέσεις, έχουν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα:

Οι δύο που συνελήφθησαν και τρεις ακόμα, εκ των οποίων: ο ένας βρίσκεται στις ελληνικές φυλακές για άλλα αδικήματα, ενώ οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει κατά πληροφορίες στο εξωτερικό.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια Αττικής, όπου ανακρίνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ένας από τους δύο είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης στο παρελθόν.

ΓΑΔΑ

Οι έρευνες της ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Όπως αναφέρουν πάντως οι πληροφορίες, στο σημείο της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου στο σπίτι του στα Δερβενοχώρια, είχε βρεθεί το αποτύπωμα ενός Γεωργιανού (σε μία από τις μοτοσικλέτες των εκτελεστών συγκεκριμένα) και το στοιχείο αυτό, φαίνεται να «ξεκλείδωσε» την υπόθεση, μαζί με τα στόματα που άνοιξαν, μετά την πρόσφατη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο πρατήριο καυσίμων του στο Νέο Κόσμο.

Θυμίζουμε ότι ο «Θείος Τζο», ηγετικό στέλεχος της Greek mafia, εκτελέστηκε με Καλάσνικοφ τη Δευτέρα του Πάσχα του 2022 στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο (τότε) 53χρονος δέχθηκε πάνω από 10 σφαίρες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν στο κεφάλι.

Γιάννης Σκαφτούρος

Ενώ, μπροστά στο σπίτι του στον Κορυδαλλό (στην οδό Σοφίας Βέμπο) τον Ιούνιο του 2023 και μέσα στη θωρακισμένη Mercedes (ιδιοκτησίας εταιρείας του Γιάννη Αλαφούζου) που ήταν παρκαρισμένη απ’ έξω, γάζωσαν τον Βασίλη Ρουμπέτη και τον κουμπάρο του (Διονύση Μουζακίτη) οι εκτελεστές με τα Καλάσνικοφ μέσα από διερχόμενο μαύρο τζιπ, με τον 38χρονο να σκοτώνεται ακαριαία στη θέση του οδηγού.

Ο «Ράμπο» της Θύρας 7 του Ολυμπιακού ή «ταξιτζής», όπως ήταν γνωστός στα κυκλώματα των νονών της νύχτας, ήταν το πρωτοπαλίκαρο των Βασίλη Στεφανάκου και Γιάννη Σκαφτούρου.

Βασίλης Ρουμπέτης

Ο «χάρτης» της Greek mafia

Έχουν εκτελεστεί 22 συμβόλαια θανάτου τα τελευταία επτά χρόνια.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This