Ο δολοφονημένος Ζαμπούνης και οι… εξαφανισμένες συνομιλίες της ΕΥΠ

Έχουν καταστραφεί για να μην δημοσιοποιηθούν «βαριά ονόματα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου» που διατηρούσαν πολύ στενές σχέσεις με τα δολοφονημένα στελέχη της Greek Mafia

Must Read

Το όνομα του Βαγγέλη Ζαμπούνη που δολοφονήθηκε με 97 σφαίρες από Καλάσνικοφ έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων, που διατηρούσε στο Νέο Κόσμο, συμπεριλαμβανόταν στην έκθεση που είχε συντάξει η ΕΥΠ (επί εποχής Γιάννη Ρουμπάτη) το Δεκέμβριο του 2016 για τη δράση της λεγόμενης «Greek Mafia».

Η έκθεση βασιζόταν στην παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων, επί 12 ολόκληρους μήνες, 29 ατόμων μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, άνθρωποι της νύχτας και δικηγόροι. Είχαν τότε καταγραφεί περίπου 100.000 συνομιλίες.

Για τον Βαγγέλη Ζαμπούνη, η ΕΥΠ υποστήριζε ότι ήταν ο άνθρωπος που ενημέρωνε τον φερόμενο ως «ταμία της οργάνωσης» Δημήτρη Μάλαμα (δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019) για τις εφόδους της Αστυνομίας στα «προστατευόμενα» από την Greek Mafia παράνομα μίνι καζίνο.

Δημήτρης Μάλαμας

Η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών (που σημειωτέον είναι ανυπόγραφη) αναφέρει για τον Ζαμπούνη: «…κατηγορούμενος κατά το παρελθόν για ανθρωποκτονία, για ναρκωτικά και ηγετικό μέλος κυκλώματος παροχής προστασίας σε νυχτερινά καταστήματα».

Η αποτελούμενη από 58 σελίδες έκθεση της ΕΥΠ διαβιβάστηκε το Δεκέμβριο του 2016 στη Δικαιοσύνη για τη διενέργεια έρευνας.

Ωστόσο, τα CD ήχου με τις επίδικες υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων ουδέποτε στάλθηκαν στους εισαγγελείς που διενεργούσαν προκαταρκτική εξέταση!

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, οι εξαφανισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες της λεγόμενης Greek Mafia υπολογίζονται στις 50.000!!!

Γιάννης Ρουμπάτης

Με ανύπαρκτα λοιπόν αποδεικτικά στοιχεία, το 2023 οδηγήθηκαν σε δίκη 19 άτομα (αστυνομικοί, δικηγόροι και ιδιώτες) για το αδίκημα της δωροδοκίας σε βαθμό πλημμελήματος. Μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, αφού μάταια το Δικαστήριο επιχείρησε να αναζητήσει τα CD  με τις υποκλαπείσες συνομιλίες.

Η έρευνα για την λεγόμενη Greek Mafia συνεχίζεται μέχρι σήμερα από ανακριτή ως προς το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Από το 2016 όμως που ξεκίνησε, έχουν ήδη δολοφονηθεί όλοι σχεδόν οι «πρωταγωνιστές» αυτής της έκθεσης.

Συγκεκριμένα,

  • τον Ιανουάριο του 2018 δολοφονείται έξω από το γραφείο του στη Λεωφόρο Αθηνών ο Βασίλης Στεφανάκος,
  • το Μάιο του 2018 εκτελείται σε ενέδρα σε ταβέρνα στην Παλλήνη ο πρώην αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστου.
  • Τον Οκτώβριο του 2019 δολοφονείται στο Χαϊδάρι ο Δημήτρης Μάλαμας.
  • Το Δεκέμβριο του 2020 εκτελείται έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια ο Δημήτρης Καπές ή Καπετανάκης και
  • τον Ιανουάριο του 2024 δολοφονείται με 97 σφαίρες από καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητό του ο Βαγγέλης Ζαμπούνης.
Βασίλης Στεφανάκος

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η περιβόητη ανώνυμη έκθεση της ΕΥΠ επιχείρησε να εμπλέξει και τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021, (λόγω των σχέσεων που φερόταν να διατηρούσε με τους Μάλαμα και Καπέ).

Ο Καραϊβάζ όμως – μέσα από την ιστοσελίδα που διατηρούσε – είχε καταγγείλει τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, για σκευωρία που στήθηκε εναντίον του, με στόχο να μην αποκαλύψει τις διασυνδέσεις της λεγόμενης Greek Mafia με πολιτικούς, οικονομικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες της χώρας.

Γιώργος Καραϊβάζ

Ένας αστυνομικός, που αθωώθηκε στο Τριμελές Εφετείο, είχε υποστηρίξει στην απολογία του, ότι η συγκεκριμένη έκθεση της ΕΥΠ του 2016, που διακίνησε ο Γιάννης Ρουμπάτης, λειτούργησε ουσιαστικά ως «προκήρυξη» για να ακολουθήσουν οι δολοφονίες όσων γνώριζαν πολλά για τη διαπλοκή του παρακράτους με το οργανωμένο έγκλημα.

Μάλιστα, άνθρωποι που γνωρίζουν το σκοτεινό  παρασκήνιο, ανέφεραν στο newsbreak.gr, ότι οι περίπου 50.000 υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες (οι περισσότερες καταγράφηκαν χωρίς, όπως απαιτεί ο νόμος, εισαγγελική άδεια) που κατέγραψε ο Γιάννης Ρουμπάτης και δεν απέστειλε στη Δικαιοσύνη, έχουν καταστραφεί για να μην δημοσιοποιηθούν «βαριά ονόματα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου», που – όπως προέκυπτε – διατηρούσαν πολύ στενές σχέσεις με τα δολοφονημένα στελέχη της Greek Mafia…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This