Με δρακόντεια μέτρα στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου – Ρουμπέτη

Στις 15.30 θα γίνει ενημέρωση από την ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις

Must Read

Ενώπιον του εισαγγελέα βρίσκονται αυτή την ώρα οι συλληφθέντες  για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:




Νωρίτερα η μεταφορά τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχε γίνει με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα ισχυρή ενώ οι συλληφθέντες φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συλλήψεις θα γίνουν στην ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία που θα γίνει στις 15.30.

Τρεις οι συλληφθέντες

Τρεις είναι τελικά οι συλληφθέντες για συμμετοχή στην ομάδα εκτελεστών της Greek mafia, η οποία βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες του «Θείου Τζο» Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας στα Δερβενοχώρια και των πρωτοπαλίκαρων Βασίλη Ρουμπέτη (ο «Ράμπο» της Θύρας 7, ή «ταξιτζής») και Διονύση Μουζακίτη (κουνιάδος του Ρουμπέτη) στον Κορυδαλλό.

Και οι τρεις οδηγούνται στον Εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες: Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 39χρονο που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, ενώ ακόμη ένα άτομο συνελήφθη χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτια, καθώς στην οικία του βρέθηκαν γεμιστήρες από Καλάσνικοφ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί εάν εμπλέκεται σε δολοφονίες, ή αν ήταν συνεργάτης των δολοφόνων.

Δείτε βίντεο:




O 39χρονος και ο 29χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενώ παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και δύο εμπλεκόμενοι που βρίσκονται στις φυλακές Λάρισας και Μαυροβουνίου. Ακόμη δύο εμπλεκόμενοι φέρονται να έχουν φύγει στο εξωτερικό, ενώ οι Αρχές αναζητούν κι επιπλέον ένα άτομο.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του ενός εκ των συλληφθέντων μέσω ενός αποτυπώματος, ενώ καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη της ταυτότητας τους διαδραμάτισε η δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη, αφού μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση άνοιξαν στόματα για την Greek Mafia.

 

Εκτός άπό τους δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός ακόμη άνδρα, καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ. Ωστόσο, ο ίδιος δεν κατηγορείται για εμπλοκή στις δολοφονίες.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ενώ σήμερα πρόκειται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

 

Το «μυστήριο» με την ασφάλεια του Ζαμπούνη

Παρά το γεγονός ότι περισσότερα θα γίνουν γνωστά μέσω της ανακοίνωσης της Αστυνομίας, ένα στοιχείο που παραμένει «μυστήριο» είναι το κομμάτι της ασφάλειας του Ζαμπούνη. Μετά και την απόπειρα δολοφονίας του το 2018 στον Πειραιά, ο ίδιος είχε λάβει σχεδόν ανύπαρκτα μέτρα για την προστασία του.

Σύμφωνα με πηγές, σε ραντεβού που είχε δώσει λίγο καιρό μετά την ενέδρα θανάτου σε βάρος του, πρώτα έφτασε ένας «στόλος» ανδρών, αποτελούμενος και από μηχανές και από αυτοκίνητα, που έλεγξαν τον χώρο και μετά δόθηκε το σήμα για την άφιξή του. Οι ίδιες πηγές λένε ότι ποτέ δεν κυκλοφορούσε μόνος και, μάλιστα, διατηρούσε πολυπληθή συνοδεία και αυστηρά μέτρα και το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ως εκ τούτου, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι κατά την ενέδρα θανάτου σε βάρος του ο Ζαμπούνης ήταν μόνος.

Η δολοφονία του Σκαφτούρου το 2022

Υπενθυμίζεται, πως το ημερολόγιο έδειχνε 25 Απριλίου 2022 όταν ο Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε με 15 σφαίρες. Οι δράστες -που εκτιμάται πως ήταν τέσσερις- σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και οι δύο από αυτούς, φορώντας κράνη, μπήκαν στην αυλή του, όπου διασκέδαζαν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους, και άνοιξαν πυρ. Από τις σφαίρες τραυματίστηκε θανάσιμα ο 55χρονος, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά την 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Η δολοφονία Ρουμπέτη

Έναν χρόνο αργότερα, ακολούθησε η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη. Ήταν Ιούνιος του 2023 όταν ο ίδιος έπεσε νεκρός, μαζί με ακόμη ένα άτομο, έξω από το σπίτι του, στον Κορυδαλλό.

Όπως προκύπτει από τα πλάνα από κάμερα ασφαλείας, οι δύο άνδρες έφτασαν στο γκαράζ με το ασημένιο τζιπ τους. Η γκαραζόπορτα άνοιγε με δυσκολία και ο συνοδηγός αναγκάστηκε να κατέβει από το αμάξι και να την ανοίξει χειροκίνητα. Τότε, εμφανίστηκε ο ένας από τους εκτελεστές, πλησίασε τον Διονύση Μουζακίτη που βρισκόταν στην πόρτα του γκαράζ και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ δύο φορές.

Την εμφάνισή του έκανε και ο δεύτερος εκτελεστής, που στράφηκε στον οδηγό του τζιπ. Παρά τα τραύματά του ο Ρουμπέτης φάνηκε να αντιστέκεται και προσπάθησε να κλείσει την πόρτα του οχήματος και να φύγει. Ωστόσο, οι εκτελεστές άνοιξαν την πόρτα και τον γάζωσαν χωρίς δισταγμό. Μόλις το αυτοκίνητο άρχισε να τσουλάει προς τα πίσω, κατάλαβαν ότι είναι νεκρός και εξαφανίστηκαν.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This