Χαλκίδα: Στην «αντεπίθεση» οι γονείς της 39χρονης – «Το θύμα είχε βιάσει την κόρη μας σε ένα γλέντι»

Η δράστιδα φέρεται να τούς εξομολογήθηκε ότι έφυγε από πάνω της μια πίεση τριών ετών

Must Read

Την ώρα που η κοινωνία της Χαλκίδας προσπαθεί να συνέλθει από το αποτρόπαιο έγκλημα που έλαβε χώρα χθες το πρωί, με θύμα έναν 43χρονο ξυλουργό και θύτη μια 39χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, νέα στοιχεία έρχονται να ρίξουν -κατά τα φαινόμενα- φως στο ενδεχόμενο κίνητρο της δράστιδας.

Ειδικότερα, οι γονείς της 39χρονης που αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη, όχι μόνο διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι η κόρη τους παρενοχλούσε επί τρία χρόνια τον 43χρονο, αλλά υποστηρίζουν και πως η κόρη τους βασανιζόταν τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς το θύμα την είχε βιάσει, κάτι που δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει!

Ο πατέρας και η μητέρα της δράστιδας μίλησαν αποκλειστικά στο Star, όπου και δήλωσαν ότι δεν περίμεναν ποτέ από εκείνη να σκοτώσει κάποιον. Αποκάλυψαν δε πως συναντήθηκαν μαζί της και ότι τούς ζήτησε συγγνώμη που τούς ταλαιπωρεί. Όπως αναφέρουν επίσης, η ίδια τούς εξομολογήθηκε ότι έφυγε από πάνω της μια πίεση τριών ετών, γιατί άκουγε ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα της 39χρονης, τα τελευταία τρία χρόνια η κόρη του άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά. «Βλέπαμε πράγματα που δε μας άρεσαν. Βλέπαμε την κόρη μας να κακοποιείται, να απομονώνεται. Δεν σήκωνε τα τηλέφωνα, δεν ασχολιόταν με το σπίτι της, όπως έκανε στο παρελθόν. Ανησυχήσαμε. Μας είχε πει μια κουβέντα για διαζύγιο, αλλά ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος το ήθελε», είπε αρχικά, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ίδια έπεφτε θύμα κακοποίησης.

Κατόπιν, ο ίδιος αποκάλυψε πως η κόρη τους τούς είχε εξομολογηθεί πως έπεσε θύμα βιασμού από τον 43χρονο σε ένα γλέντι. «Ψάξαμε να βρούμε το πρόβλημα και μας ομολόγησε ότι πριν τον γάμο της είχε πέσει θύμα βιασμού από το θύμα, μια βραδιά σε ένα γλέντι. Δεν το είχε πει σε κανέναν, δεν το είχε καταγγείλει. Μας είπε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια το θύμα διέδιδε στο χωριό ότι είχαν ερωτικές σχέσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο γαμπρός μας και να αντιδρά βίαια. Την είχαμε δει με σημάδια στο μάτι».

«Σε μια συζήτηση ο γαμπρός μου μού είχε πει ότι αν δεν είχε παιδιά θα σκότωνε τον 43χρονο. Εγώ τον γνώριζα, αλλά δεν ήξερα ότι είναι εκείνος με τον οποίο είχαν πρόβλημα η κόρη και ο γαμπρός μου. Υπάρχει ένα θύμα, είναι τραγικό, έχουν τη συμπόνια μου», είπε επίσης ο πατέρας της 39χρονης.

Aσφαλιστικά μέτρα

Σημειώνεται πως ο αδελφός του θύματος, αλλά και ο δικηγόρος της οικογένειας υποστηρίζουν πως η 39χρονη παρενοχλούσε και απειλούσε τον 43χρονο για χρόνια και αυτός ήταν ο λόγος που το 2021 το θύμα έκανε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της.

Μάλιστα, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αθανάσιος Τάρτης, τόνισε πως «τέλος του 2021, αρχές του 2022 ήρθε στο δικό μου γραφείο το σημερινό θύμα, προσπαθώντας να βρει λύση στις απειλές που δεχόταν από την σημερινή δράστιδα. Εγώ ο ίδιος είδα στο κινητό του θύματος που του είχε στείλει μήνυμα και του έλεγε: “αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία”». Πρόσθεσε δε ότι «για την παρενόχληση αυτή ήταν ενήμερη η γυναίκα του θύματος και μετά από δική μου συμβουλή ενημερώθηκε και ο κολλητός φίλος του θύματος και σύζυγος της νυν δράστιδος. Η παρενόχληση ήταν ερωτικού περιεχομένου».

«Μετά από παρέμβαση του συζύγου της και φίλου του θύματος στο παρελθόν σταμάτησε τις παρενοχλήσεις. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών ψυχράνθηκαν για λίγο καιρό, γύρω στο εξάμηνο. Όμως, μετά ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις τους. Οι δύο γυναίκες δεν είχαν καθόλου σχέσεις μεταξύ τους», ανέφερε επίσης ο δικηγόρος και υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με τη γυναίκα του θύματος, από τότε μέχρι την ημέρα της δολοφονίας, δεν υπήρξε καμία άλλου είδους επαφή ή παρενόχληση.

Ο κ. Τάρτης πρόσθεσε πως «όλες οι μαχαιριές ήταν πισώπλατες. Η 38χρονη έφυγε το πρωί από το χωριό, πήρε δύο μαχαίρια μαζί της –μη τυχόν και δεν της φθάσει το ένα– ήρθε στη Χαλκίδα, αφού είχε παρακολουθήσει όλες τις κινήσεις του 43χρονου και γνωρίζοντας τα ωράριά του. Κρύφθηκε πίσω από το αυτοκίνητο του θύματος. Ήταν μία πολύ σωστά οργανωμένη επίθεση που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια και πολύ καλό σχεδιασμό, πράγμα που σημαίνει ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

«Μου είχε πει ο αδερφός μου ότι “έχω πρόβλημα, με ενοχλεί γιατί νομίζει -λέει- ότι είχαμε σχέση”. Του λέω “έχετε κάτι;” και μου λέει “τρελός είσαι; και βέβαια όχι”. Τον συμβούλευα να το πει στον άντρα της γιατί ήταν φίλοι. Μου είπε ότι το είπε, αλλά εκείνος πίστευε τη γυναίκα του και του λέω “αδελφέ πήγαινε σε δικηγόρο”», ανέφερε με τη σειρά του ο αδερφός του θύματος.

Κατά την προσέλευση της 38χρονης στον ανακριτή, ο δικηγόρος της, Θεμιστοκλής Κωντσιλίδης, επεσήμανε τα εξής: «Είναι σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία, όπως και η οικογένειά της. Ο σύζυγός της (38χρονης) με κάλεσε να την εκπροσωπήσω, είναι σοκαρισμένος και ο ίδιος. Είναι μία οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά. Η ίδια είναι σε μία κατάσταση σοκ, προσπαθεί να βάλει τη σκέψη της σε μία σειρά. Δεν έχει πει τα κίνητρα της και τον σκοπό της. Θα ζητήσουμε μία προθεσμία σήμερα για να μπορέσω να ενημερωθώ από τη φερόμενη δράστιδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This