Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Avgi»: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Πολικές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του χιονιά και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν

Must Read

Κορυφώνεται το κύμα της κακοκαιρίας «Avgi». Σε λευκό κλοιό βρίσκονται πολλές περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι έντονες χιονοπτώσεις, οι θυελλώδεις ανέμους και οι ισχυρές καταιγίδες.

 

 

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν σημαντικά. Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ υπάρχουν ισχυρές συστάσεις για την εφαρμογή τηλεργασίας σε αρκετές περιοχές. Η κακοκαιρία πλήττει ήδη την Αττική, με την Πεντέλη, την Πάρνηθα και την Ιπποκράτειο Πολιτεία αλλά και τα Βίλια να έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

 

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του χιονιά  

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας προχώρησε η Τροχαία. Ήδη από τις 10:00 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας είναι σε ισχύ το μέτρο για υποχρεωτική κατοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και χιονοκουβερτών σε όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής. Σε ισχύ βρίσκεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος, στην περιοχή της Πεντέλης, ενώ κλειστές παραμένουν η Λεωφόρος Φυλής από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια και στις δύο κατευθύνσεις και η Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, στην περιοχή των Αχαρνών. Παράλληλα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Π.E.O. Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος της θέσης Κάζα της Δυτικής Αττικής. Επίσης οι αρχές για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Σε ισχύ έως και την Τετάρτη στις 10 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους, που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, ανεξαρτήτως εφοδιασμού και χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού από τα όρια των νομών Πιερίας-Θεσσαλονίκης έως την Αθήνα στον Κόμβο Καλυφτάκη.

 

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά  

Στη σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για την κακοκαιρία Avgi ανακοινώθηκε ότι σε μια σειρά από δήμους θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – με αποτέλεσματα τα μαθήματα να διεξάγονται αύριο μέσω τηλεκπαίδευσης. Οι δήμοι της Αττικής στους οποίους θα είναι κλειστά τα σχολεία με απόφαση της Περιφέρειας είναι:

Μάνδρας-Ειδυλλίας
Φυλής
Αχαρνών
Διονύσου
Κηφισιάς
Ωρωπού
Πεντέλης
Μαραθώνα 
Παλλήνης (μόνο στην περιοχή της Ανθούσας)

Κλειστά, όμως, θα είναι και τα σχολεία στην Εύβοια και στη Βοιωτία (Θήβα, Τανάγρα, Δίστομο – Αράχοβα – Αντίκυρα) με τα μαθήματα να γίνονται με τηλεκπαίδευση. Σημειώνεται πως εξαίρεση στην Εύβοια θα αποτελέσουν τα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δεν αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα στον Δήμο. Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη τα σχολεία σε Φολέγανδρο, Σαντορίνη, αλλά και σε δήμους της Κρήτης (Δήμος Βιάννου και Οροπεδίου Λασιθίου). 

 

 

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας συνέστησε τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Εύβοια, Βοιωτία αλλά και σε δήμους της περιφέρειας Αττικής – συγκεκριμένα σε:

Μάνδρα- Ειδυλλία
Φυλή
Αχαρνές
Διόνυσο
Κηφισιά
Ωρωπό
Πεντέλη
Παλλήνη 
Μαραθώνα

Συμπληρωματικά, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία σήμερα, Τρίτη 30 Ιανουαρίου σε όσες περιπτώσεις είναι οργανωτικά εφικτή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας. 

 

Δεμένα τα πλοία  

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων. 

Διαβάστε ακόμα: 

Λόγω χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Διονύσου

Κακοκαιρία «Avgi»: Κλειστά σχολεία και (σύσταση για) τηλεργασία στις περιοχές όπου θα «χτυπήσει» ο χιονιάς 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This