«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Διατάχθηκε ποινική έρευνα για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

Εισαγγελική παρέμβαση για τον Πολυχρονόπουλο και τους συγγενείς του - Θα ελεγχθούν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Must Read

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση με τον ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των δικαστικών Αρχών για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Εισαγγελία ξεκινά ποινική έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο» με βάση τα στοιχεία της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την οικονομική διαχείριση του δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος».

Η έρευνα με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου θα διενεργηθεί από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας με πρώτο υλικό προς εξέταση το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της ,επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου στην παραγγελία του είναι να αναζητηθεί αν προκύπτει η διάπραξη των δύο αδικημάτων που τίθενται υπό το εισαγγελικό μικροσκόπιο καθώς και αυτού που που αφορά συνέργεια στην νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Με βάση την εισαγγελική εντολή, υπό έρευνα τίθενται όχι μόνο ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας, αλλά και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. Έτσι, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πρώτη κίνηση που αναμένεται να γίνει από το Τμήμα προστασίας περιουσιακών Δικαιωμάτων, υπό την εισαγγελική επίβλεψη, θα είναι να ζητηθούν στοιχεία για τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών, αλλά και από συγκεκριμένες στοιχηματικές εταιρίες.

Στα στοιχεία που συνέλλεξε η Αρχή για το Ξέπλυμα, φαίνεται να προκύπτει σημαντική εκροή χρηματικών με αποτέλεσμα η εικόνα των επίμαχων λογαριασμών για τα δύο τελευταία έτη να εμφανίζει καταθέσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ και αναλήψεις από τις οποίες 600 χιλιάδες ευρώ να κατευθύνονται σε εταιρίες ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών

Το πόρισμα

Σύμφωνα με το πόρισμα, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις πως ο κ. Πολυχρονόπουλος, η μητέρα του, Παναγούλα και ένα ακόμη άτομο, ο Παύλος Τζίτζης είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και έπεισαν πρόσωπα να προχωρήσουν στις δωρεές οι οποίες θα χρησιμοποιούνταν για την Κοινωνική Κουζίνα ενώ το μεγαλύτερο μέρος το αποκόμισαν οι ίδιοι μεταφέροντας τα χρήματα σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρείες παροχής τυχερών παιγνίων και μέσω ανάληψης μετρητών. Το ποσό που αποκόμισαν ανέρχεται στις 600.000 ευρώ.

 

Την δράση της ΜΚΟ «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου» ερευνούν οι αρμόδιες αρχές

Στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών έχει μπει μια μη κυβερνητική οργάνωση υπό την επωνυμία «Οι Φίλοι του Άλλου Ανθρώπου» στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και των λογαριασμών του ιδίου και συγγενικών του προσώπων στις οποίες φέρεται να διακινούνταν μεγάλα χρηματικά ποσά από δωρεές προς την δομή, κάποια από τα οποία κατέληγαν σε τζόγο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι δύο στενοί συγγενείς του κ. Πολυχρονόπουλου, συγκεκριμένα η μητέρα του ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου», Παναγούλα και ο γαμπρός του και να έχει ως έδρα ακίνητο ιδιοκτησίας της στην λεωφόρο Συγγρού.




Απειλές

Νωρίτερα, πρώην εθελοντής που έκανε αποκαλύψεις σχετικά με τα όσα είδε και βίωσε στην δομή καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές! Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε μιλήσει για ένα περιστατικό κατά το οποίο του είχαν ζητήσει να τραβήξει 7.500 ευρώ από λογαριασμό για να πάνε οι υπεύθυνοι της δομής στα μπουζούκια ενώ είχε μιλήσει και για την δωρεά ενός Ελληνοαμερικανού ύψους 140.000 τα οποία είχε «τσεπώσει» ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Μιλώντας εκ νέου σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είπε πως έλαβε ένα τηλεφώνημα με απόκρυψη και μια άγνωστη φωνή του είπε πως «αν συνεχίσει να μιλάει θα έχει κακά ξεμπερδέματα». Ήδη όπως είπε έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία. Μάλιστα, ακόμα και όταν βρισκόταν εκεί έλαβε νέο τηλεφώνημα στο οποίο του είπαν πως «δεν καταλαβαίνει».

 




Η καταγγελία για τον τζόγο

Στο μεταξύ, βροχή συνεχίζουν να «πέφτουν» οι καταγγελίες σχετικά με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο. Στο OPEN μίλησε εθελοντής ο οποίος ανέφερε την εμμονή που είχε με τον τζόγο και δήλωσε πως δανειζόταν λογαριασμούς τρίτων για να παίξει!

«Είχε μια πιστωτική κάρτα. Εκεί έμπαιναν οι δωρεές και μπορούσαμε να την χρησιμοποιήσουμε στο σούπερ μάρκετ και να την επιστρέψουμε με την απόδειξη. Γενικά όμως δεν την παίρναμε. Ξέραμε ότι είχε γενικά εθισμούς αλλά τους είχε ξεπεράσει. Τώρα ήρθαν και μας τα είπανε και μας έδειξαν και μηνύματα. (Ο Πολυχρονόπουλος) δανειζόταν λογαριασμούς τρίτων και έπαιζε με άλλο username και την κάρτα τους. Κέρδιζε, έχανε, τους έδινε ποσοστά. Αλλά στα τυχερά παιχνίδια πήγαινε με τη δική μας κάρτα, με δύο τρία χιλιάρικα».

Την συγκεκριμένη καταγγελία σχολίασε ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Κατσιφός.

«Τις τελευταίες ημέρες δίνουμε έναν άνισο αγώνα, έναντι φαντασμάτων. Εμφανίζεται ο οποιοσδήποτε. Υπάρχει μια προθυμία στο να ακούσουμε τι λένε αυτοί οι άνθρωποι, ανώνυμα χωρίς στοιχεία, χωρίς πρόσωπο, χωρίς φωνές. Αυτός εξακολουθούσε μετά από όσα γνώριζε και έκανε και συνέπραττε, να είναι εθελοντής; Γιατί δεν πήγε να πιάσει και άλλους εθελοντές; Γιατί αν όλοι μαζεύονταν δεν θα περνούσαν 13 χρόνια. Δεν έχω πάρει τον φάκελο. Εφόσον γνωρίζουμε το πόρισμα της Αρχής έχει διακινηθεί σε εισαγγελική Αρχή οπότε περιμένουμε να κληθούμε για να λάβουμε αντίγραφο. Ο εντολέας μου έχει κατηγορηματικά δηλώσει και σε μένα ότι δεν είχε εθισμό στον τζόγο, τα χρήματα του Άλλου Ανθρώπου που δοθήκαν για τις δωρεές πήγανε στον Άλλον Άνθρωπο. Δεν υπάρχει κατασπατάληση χρημάτων που δοθήκαν για άλλο σκοπό», τονίζει ο δικηγόρος.




«Πουλούσαν τα τρόφιμα από τις δωρεές στη Ρουμανία»

Μετά από την χθεσινή καταγγελία ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έδινε πράγματα που έφερναν οι πολίτες σε μαγαζί που είχαν Πακιστανοί για να τα πουλήσουν, τώρα, μια νέα καταγγελία αναφέρει πως πουλούσαν τα προϊόντα στη Ρουμανία.

«Μου το είχαν πει οι εθελοντές, στέλνανε φορτηγά ολόκληρα στη Ρουμανία και σε κάτι σούπερ μάρκετ ρουμάνικα. Τα πράγματα τα πουλάγανε. Τα φρέσκα», αναφέρει ο καταγγέλων.




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This