Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 στην Αθήνα – Κλειστοί ήδη δρόμοι στο κέντρο

Συλλήψεις φοιτητών χθες το βράδυ στο Σύνταγμα

Must Read

Έκλεισαν ήδη από νωρίς αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας καθώς σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιείται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών (μη κρατικών) πανεπιστημίων.

Ήδη φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί αρχίζουν να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια από τις 9 το πρωί.  Η κινητοποίηση έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.




Την ίδια στιγμή, υπό κατάληψη βρίσκονται σχολές σε όλη την Ελλάδα για τον ίδιο λόγο, με την εξεταστική να κρέμεται σε μια κλωστή. Ορισμένα πανεπιστήμια έχουν αποφασίσει να κάνουν τις εξετάσεις εξ’ αποστάσεως ενώ άλλα εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτή την πρακτική.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως στην Θεσσαλονίκη, όπου η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 στην Καμάρα.

Η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας από τις 11 μέχρι την λήξη του ωραρίου για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί στην συμμετοχή τους. Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.




Συλλήψεις χθες στο Σύνταγμα

Το βράδυ της Τετάρτης φοιτητές βρέθηκαν αιφνιδιαστικά έξω από την Βουλή, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και παρέδωσε ένα μήνυμα προειδοποίηση. Ανήρτησαν πανό που έγραφε «Αύριο θα βουλιάξει η Αθήνα» με σήμα «Καταλήψεις Φ(οιτητικών) Σ(υλλόγων)» και άναψαν καπνογόνα!

Την ίδια στιγμή, μέσα στη Βουλή, ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίαζε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Δείτε το βίντεο

Άμεση ήταν η επέμβαση των αστυνομικών, υπήρξε ένταση και έγιναν συλλήψεις.

 

Δείτε επίσης: 

 

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This