Δολοφονία Καραϊβάζ: Άγνωστος παραμένει και κατά την ανάκριση ο ηθικός αυτουργός

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsbreak.gr, δεν προκύπτει ποιο είναι το πρόσωπο που έδωσε την εντολή

Must Read

Άγνωστος εξακολουθεί να παραμένει και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο ηθικός αυτουργός της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που σημειώθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Σημειώνεται ότι την εποχή εκείνη ο Καραϊβάζ μέσα από την ιστοσελίδα που διατηρούσε έγραφε για τις σχέσεις της Greek Mafia με κυβερνητικά στελέχη, επιχειρηματίες και αστυνομικούς, καθώς και στις παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Από τα στοιχεία ωστόσο που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα αλλά και τις μαρτυρικές καταθέσεις, δεν προκύπτει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsbreak.gr, ποιο είναι το πρόσωπο που έδωσε την εντολή στα δύο αδέλφια Ε.Λ. και Ι. Λ. (48 και 40 ετών αντίστοιχα) που έχουν συλληφθεί και προφυλακισθεί ως οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος, χωρίς όμως να έχει προσδιοριστεί ο ρόλος του καθενός στη δολοφονία.

Συγκεκριμένα, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιο από τα δύο αδέλφια πυροβόλησε και σκότωσε με 10 σφαίρες (οι έξι στο θώρακα, οι δύο στο κεφάλι, μία στο λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη), ενώ τρεις ακόμα σφαίρες βρήκαν το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου, ποιος ήταν ο οδηγός και ποιος ο συνοδηγός της μηχανής της οποίας επέβαιναν οι δράστες κ.λ.π.

Την ίδια ώρα, οι δύο κατηγορούμενοι εξακολουθούν να αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή τους στο έγκλημα, υποστηρίζοντας τόσο στις απολογίες τους όσο και στα υπομνήματά τους, ότι το σε βάρος τους αποδεικτικό υλικό «είναι επί της ουσίας πραγματικώς και αντικειμενικώς ανύπαρκτο».

Σε ό,τι αφορά στα δύο «πακιστανικά» τηλέφωνα, που σύμφωνα με τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας, ισχυρίζονται ότι δεν ήταν δικά τους, προσθέτοντας ότι καμία σχέση δεν είχαν με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος που τα πούλησε χωρίς να εκδώσει παραστατικά. Για τους λόγους αυτούς προσέφυγαν στο Δικαστικό Συμβούλιο κατά της προσωρινής κράτησης που τους είχε επιβληθεί μετά τις απολογίες τους και την αντικατάστασή της με άλλους περιοριστικούς όρους.

Η έκθεση του τεχνικού συμβούλου

Ο Ι. Λ., μάλιστα, στο σχετικό υπόμνημα που υπέβαλε, προσκόμισε και έκθεση τεχνικού συμβούλου, η οποία αναφέρει ότι το συμπέρασμα των διωκτικών Αρχών πως το κινητό τηλέφωνο 6949087*** που χρησιμοποιούσε ο 40χρονος είχε «παύση ενεργητικής δραστηριότητας» λίγη ώρα πριν και λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Καραϊβάζ, «δεν είναι ορθό». Και τούτο γιατί, όπως υποστηρίζει ο τεχνικός σύμβουλος, αφορά μόνο «τις κλήσεις που πραγματοποιούνται διαμέσου του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και όχι αυτές που χρησιμοποιούν τα δεδομένα της συσκευής (data calls) όπως επικοινωνίες διαμέσου Viber, WhatsApp, Signal κλπ».

Από την ανάλυση αυτών των στοιχείων προκύπτει, ότι 20 λεπτά πριν τη δολοφονία του δημοσιογράφου, το κινητό του Ι. Λ. ενεργοποίησε κεραία με ονομασία «LABRAKI-KERATSINI» και επομένως «είναι αδύνατον δυνάμει των εισφερόμενων δεδομένων να έχει μεταβεί από το Κερατσίνι προς την επίμαχη περιοχή του Αλίμου και να έχει συμμετάσχει στην τέλεση της ανθρωποκτονίας» μέσα σε διάστημα 15 λεπτών.

δολοφονία Καραϊβάζ

Παράταση της προφυλάκισης

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας με βούλευμα δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς των δύο αδελφών και παρέτεινε την κράτησή τους μέχρι τον Απρίλιο του 2024 κρίνοντας, ότι από την ανάκριση και όλα τα στοιχεία της δικογραφίας «συνάγεται με σαφήνεια και διαφαίνεται με πληρότητα ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής» σε βάρος των δύο κατηγορουμένων για την κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία.

Δείτε επίσης:

Όλα στον αέρα στην εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This