Στα άκρα οι σχέσεις αγροτών – κυβέρνησης: Επόμενος σταθμός των τρακτέρ η Αθήνα;

Εν αναμονή της αυριανής κρίσιμης συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Συλλαλητήριο σήμερα στα Φάρσαλα. Θα ανοίξει το «πουγκί» ο Μητσοτάκης;

Must Read

Με αναμμένες τις μηχανές περιμένουν οι αγρότες, ένα 24ωρο πριν τη συνάντηση που αναμένεται να έχουν με τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, δεν φαίνεται να κάνουν βήμα πίσω τόσο στα αιτήματά τους, όσο και στις προσδοκίες τους από την κυβέρνηση. 

 

 

Οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, οδηγώντας τις σχέσεις τους με το Μαξίμου στα άκρα, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατεβάσουν τα τρακτέρ τους ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει σαφές μήνυμα στους αγρότες. «Να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί».

 

 

Κελέτσης: «Δεν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους εκπροσώπους των μπλόκων στην Αλεξανδρούπολη»

Διευκρινίσεις για το συμβάν που έγινε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με τους αγρότες, έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, διαψεύδοντας ότι υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη με εκπροσώπους των μπλόκων στην πόλη. Ο κ. Κελέτσης ανέφερε ότι ο κ. Αυγενάκης είχε προσκληθεί στην Κομοτηνή από τον Περιφερειάρχη κ. Τοψίδη, όπου πραγματοποιήθηκενε μια μεγάλη συνάντηση με εκπροσώπους όλων των αγροτικών φορέων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, ξεκίνησε δηλ. στις 15:30 και ολοκληρώθηκε μετά τις 18:30. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι στην Αλεξανδρούπολη είχε προγραμματιστεί να συναντήσει ο κ. Αυγενάκης τέσσερις εκπροσώπους ελαιοπαραγωγών προκειμένου να συζητήσουν για εκκρεμότητα αποζημίωσης που είχαν. Οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης που έμαθαν ότι ο υπουργός θα μεταβεί στο ξενοδοχείο, πήγαν αυτοβούλως εκεί με τα τρακτέρ τους. Ωστόσο, επειδή ο κ. Αυγενάκης θα έχανε την πτήση για Αθήνα λόγω της πολύωρης σύσκεψης στην Κομοτηνή, αποφασίστηκε να δει τους εκπροσώπους ελαιοπαραγωγών σε μια μικρή αίθουσα του αεροδρομίου, όπως και έγινε. Αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το αν υπήρχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους αγρότες στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία αναφέροντα τα εξής: «Η προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του Έβρου πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης καθώς η προηγούμενη ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή με εκπροσώπους φορέων αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, διήρκησε, πολύ παραπάνω από το προγραμματισμένο, περισσότερες από 3,5 ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του Υπουργού. Στη συνάντηση που έγινε με πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς και εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών, μεταξύ των οποίων ο Νικόλαος Γρηγοριάδης Διευθυντής της Ένωσης αγροτικού συνεταιρισμού Αλεξανδρούπολης, ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης Γιώργος Πιστόλας αλλά και εκπρόσωποι του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης, παρουσία του Υφυπουργού Σταύρου Κελέτση, του ΓΓ Γιώργου Στρατάκου και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη, συζητήθηκαν θέματα που τους απασχολούν και κυρίως ζητήματα που άπτονται της κρατικής αρωγής. Κατατέθηκαν υπομνήματα και υπήρξαν διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, κάνοντας πράξη ό,τι είναι δυνατό για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί εκ νέου την περιοχή και επανέλαβε ότι η πόρτα του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτή».

 

 

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στα Φάρσαλα 

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Κυριακή 11/2 στα Νέα Μουδανιά οι αγρότες απέκλεισαν την Εθνική και στα δύο ρεύματα για οκτώ ώρες, με την κυκλοφορία να πραγματοποιείται από παρακαμπτήριες οδούς. Το μπλόκο ενίσχυσαν με δεκάδες φορτηγά οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής. Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι… Ήταν όλοι στο μπλόκο των Νέων Μουδανιών. Από νωρίς, μάλιστα, οι γυναίκες της περιοχής άρχισαν να μοιράζουν την πράσινη ελιά στους οδηγούς για να τους δώσουν το ντόπιο προϊόν ζητώντας την υπομονή τους για το οκτάωρο μπλόκο. Νωρίτερα, οι μελισσοκόμοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας άδειες κυψέλες, από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μελισσοκόμοι με τα φορτηγά ενίσχυσαν και το μπλόκο της Ερμίτσας, ενώ στον κόμβο Νικελίου οι αγρότες της Ημαθίας έκλεισαν για λίγη ώρα την Εγνατία. Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής οι πυροπαθείς αγρότες του Έβρου, με τα τρακτέρ μπήκαν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, κατευθυνόμενοι σε κεντρικό ξενοδοχείο για να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη. Σήμερα, Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της Καρδίτσας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Φάρσαλα, ενώ σε όλα τα μπλόκα θα πραγματοποιηθούν αποκλεισμοί δρόμων.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This