ΕΔΕ για το σαμποτάζ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ που ματαίωσε τις σημερινές τηλεξετάσεις

Must Read

Στην «αντεπίθεση» περνούν οι πρυτανικές Αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθώς διέταξαν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το συμβάν του σαμποτάζ στον σέρβερ του ιδρύματος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί η σημερινή τηλεξεταστική.

Οι πρυτανικές Αρχές ζήτησαν, παράλληλα, να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτήριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων, το οποίο βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης, με τη λήψη επιπλέον μέτρων περιφρούρησης. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρύτανης Γεράσιμος Σιάσος δεν προχώρησε σε καμία σχετική ανακοίνωση για το γεγονός που διατάραξε τη λειτουργία του πανεπιστημίου.

Όπως έγινε γνωστό, η σημερινή εξεταστική στο πανεπιστήμιο της Αθήνας «τινάχτηκε στον αέρα», εξαιτίας του γεγονότος ότι διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές «έριξαν» τον σέρβερ του ΕΚΠΑ, εκφράζοντάς έτσι την αντίθεσή τους στις ψηφιακές εξετάσεις, τις οποίες χαρακτήρισαν «εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος» τα οποία «πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας και δεν θα περάσουν!», σε ανάρτησή τους στα social media.

Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου όπου βρίσκονται οι κρίσιμες υποδομές μίλησαν για «κινηματική απάντηση». Το -προσωρινό- πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά από περίπου 75 λεπτά, ενώ οι εξετάσεις θα προγραμματισθούν εκ νέου.

«AΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΣΕΡΒΕΡ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΕΠΕΣΕ
Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ του ΕΚΠΑ με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής! Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δε θα περάσουν!», ανέφερε σχετική ανάρτηση των φοιτητικών συλλόγων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This