ΕΚΠΑ: «Ο server έπεσε με έγκριση του αντιπρύτανη» λέει μέλος της ΑΔΕΔΥ – Τι απαντά ο Ευστάθιος Ευσταθόπουλος

Δήλωσε πως αν δεν ανακαλέσει ο συνδικαλιστής, θα στραφεί στην δικαιοσύνη

Must Read

Αίσθηση προκαλούν όσα είπε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Παντελής Βαϊνάς σχετικά με την πτώση του server στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) στην οποία είχαν εμπλοκή και διοικητικοί υπάλληλοι που είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί η εξεταστική μέσω διαδικτύου που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Μιλώντας στον Ant1 ο κ. Βαϊνάς υποστήριξε πως ήταν «ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου» με σκοπό την υποστήριξη στον αγώνα που δίνουν οι φοιτητές πως «ζητήσαμε συμβολικά να γίνει διακοπή του server, το ζητήσαμε από τον αντιπρύτανη και έδωσε την έγκρισή του».

Μετά το περιστατικό, η διοίκηση του πανεπιστημίου ζήτησε να γίνει ΕΔΕ προκειμένου να γίνει περισσότερη έρευνα ενώ απολύθηκε και ένας υπάλληλος που ομολόγησε ότι συμμετείχε στην ενέργεια.

«Απολύθηκε ο αδύναμος κρίκος, ένας συνδικαλιστής με 19 χρόνια στη δουλειά», δήλωσε σχετικά ο κ. Βαϊνάς.

Δείτε τις δηλώσεις του:




Τι απαντά ο αντιπρύτανης

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπρύτανη στις δηλώσεις του συνδικαλιστή.

Σε δήλωσή του ο κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος τόνισε ότι είναι «προδήλως ψευδές» ότι εκείνος κατέβασε τον server και υπενθύμισε την διενέργεια της ΕΔΕ.

Καταλήγοντας σημείωσε πως αν ο κ. Βαϊνάς δεν ανακαλέσει θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.




Ολόκληρη η δήλωση του αντιπρύτανη:

«Ενημερώθηκα ότι ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ κ. Βαϊνάς, δήλωσε σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή σήμερα ότι εγώ «κατέβασα» τον server του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα το πρωί. Αυτό είναι προδήλως ψευδές και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Αντίθετα εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει το συντονισμό της υλοποίησης των εξ αποστάσεως εξετάσεων στο ΕΚΠΑ. Επιπλέον, εγώ είμαι αυτός που έχω αναλάβει με εντολή του Πρύτανη τη διενέργεια της ΕΔΕ. Αυτό που έγινε με τον server το έχω ήδη χαρακτηρίσει ως δολιοφθορά και παράνομη ενέργεια σοβαρού βαθμού. Αν ο κ. Βαϊνάς δεν ανακαλέσει όσα ανυπόστατα δήλωσε για μένα, είναι αυτονόητο ότι θα προσφύγω στη δικαιοσύνη».

Σε σχετικές δηλώσεις του στον SKAI, ανέφερε ότι όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του δικτύου του πανεπιστημίου και στη συνέχεια μίλησε με διάφορα άτομα τονίζοντας τους ότι αυτό που κάνουν είναι «δολιοφθορά και σοβαρή παράνομη ενέργεια». Παράλληλα, ανέφερε πως αναμένεται να μιλήσει με ακόμα περισσότερους ανθρώπους που έχουν εμπλοκή στο περιστατικό.

Ο κ. Ευσταθόπουλος κατέληξε λέγοντας πως έχουν ληφθεί περισσότερα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή των διαδικτυακών εξετάσεων.




Δείτε επίσης:

Σε αναστολή καθηκόντων υπάλληλος του ΕΚΠΑ που φέρεται να συμμετείχε στο σαμποτάζ της τηλεξεταστικής

ΕΔΕ για το σαμποτάζ στον σέρβερ του ΕΚΠΑ που ματαίωσε τις σημερινές τηλεξετάσεις

ΕΚΠΑ: Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές «χάκαραν» τον server για να μην γίνει η τηλεξεταστική!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This