Το «προφητικό» σημείωμα του Καρνέση και ο ΕΝΦΙΑ εκατομμυρίων που δεν πλήρωσε ποτέ για τους Πεταλιούς

Must Read

Αίσθηση προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για την οικογένεια Καρνέση και την σχέση της με τον Αιγύπτιο επιστάτη που αιματοκύλησε τη ναυτιλιακή European Product Carriers, στη Γλυφάδα, σκοτώνοντας με κοντόκανη καραμπίνα την εφοπλίστρια αδερφή του καπετάν-Σπύρου, Μαρία, τον CEO και γαμπρό της Αντώνη Βλασσάκη όπως και τον εργαζόμενο Ηλία Κουκουλάρη.

Ο 76χρονος Αιγύπτιος που βρισκόταν κοντά στην οικογένεια για 35 χρόνια και είχε βαφτιστεί χριστιανός από τη μητέρα Καρνέση, ήταν ο εξ απορρήτων του Σπύρου Καρνέση, τον οποίο μάλιστα και συνόδευε σε τελετές καθέλκυσης πλοίων, ακόμα και στο εξωτερικό.

Ως «προφητικό» χαρακτηρίζουν κάποιοι ένα ιδιόγραφο σημείωμα του εφοπλιστή από το μακρινό 1994 που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Σε αυτό το σημείωμα ο Σπύρος Καρνέσης έγραφε την περίοδο που η οικογένεια δεν είχε φτάσει ακόμα στα δικαστήρια για οικονομικές διαφορές, πόσο σημαντικό είναι να αναλογισθούν τα αγαθά που τους είχαν προσφερθεί και να ευχαριστήσουν τον Θεό, χωρίς να έχουν παράπονα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε «ζημιά»:

«Αναλογισθείτε σε τι μέρος καθόμαστε και κάνουμε αυτό το συμβούλιο αναλογισθείτε τους μισθούς που παίρνουμε τα μεγέθη διανομής κερδών τα σπίτια που ζούμε τα εξοχικά μας τα κότερα τον τρόπον ζωής μας και επίσης αναλογισθείτε πως είμαστε πριν 20 χρόνια και τότε πέστε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό που:

α) μας χαρίζει ακόμα το μεγαλύτερο αγαθό την υγεία (πρέπει να την κρατήσουμε όσο μπορούμε).

β) μας χαρίζει πληθώρα χρημάτων που πράγματι δεν ξέρουμε που να τα ξοδέψουμε.

γ) Όλοι μας να αναλογισθούμε ότι το επόμενο στάδιο μετά από εδώ θέλει μεγάλη προσοχή σύνεση και αυτοκριτική διότι είναι ακριβώς το στάδιο που επειδή τα έχουμε όλα και τόσο πλούσια ούτε ο Θεός ούτε η συνείδηση μας δεν μας επιτρέπει να έχουμε παράπονο διότι εάν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο είναι τόσο άδικο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημιά της εταιρείας και χειρότερα της υγείας» έγραφε τότε ο Σπύρος Καρνέσης.

Δεν πλήρωσαν ποτέ ΕΝΦΙΑ για τους Πεταλιούς

Την ίδια στιγμή, προκαλεί αίσθηση η αποκάλυψη του Νίκου Φιλιππίδη από τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ότι η οικογένεια Καρνέση δεν έχει πληρώσει ποτέ ΕΝΦΙΑ για τη βίλα στο ιδιόκτητο νησί τους, τους Πεταλιούς.




Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ποσό μέχρι και για το έτος 2022 αγγίζει τα 2.500.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα αρχοντικό μέσα στο πράσινο, το οποίο διαθέτει γήπεδο τένις και σύγχρονες παροχές.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This