Συνεδριάζουν τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τις επόμενες κινήσεις μετά τον φάκελο-βόμβα

Φωνές για λήψη περισσότερων μέτρων

Must Read

Η πρόσφατη τρομοκρατική απειλή φέρνει άμεση κινητοποίηση και εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, συνεδριάζει εκτάκτως την Δευτέρα η Επιτροπή Διοίκησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, μετά τον φάκελο-βόμβα που έφτασε στο γραφείο της Πρόεδρου Εφετών.

Την συνεδρίαση θα απασχολήσουν τα διαπιστωμένα κενά στην ασφάλεια του Μεγάρου και η ανάγκη για λήψη περισσότερων και πιο αποτελεσματικών μέτρων.

Αναφορικά με την επιτροπή, απαρτίζεται από την πρόεδρο Εφετείου, την πρόεδρο Ειρηνοδικείου, τον πρόεδρο Πρωτοδικών, τον Εισαγγελέα Εφετών, το Πταισματοδικείο, τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε και τον πανικό που επικράτησε λόγω του εκρηκτικού μηχανισμού, ειδικότερα του φακέλου με τα 550 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας, η επιτροπή αποφάσισε να συνεδριάσει εκτάκτως ώστε να συζητήσει τον τρόπο λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου και του τρόπου που ελέγχου όσων εισέρχονται στον χώρο.

Ήδη υπάρχουν ωστόσο, αλλαγές στον τρόπο εισόδου υπαλλήλων, δικηγόρων και πολιτών. Η πλαϊνή πόρτα, από όπου συνήθως έμπαιναν δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, έχει κλείσει. Πλέον, όλοι εισέρχονται από την κεντρική είσοδο, για να ελέγχονται και με ακτίνες X-RAY. Ο αστυνομικός έλεγχος με την χρήση του μηχανήματος X-RAY ξεκινάει από τις 7:00, ενώ ξεκινούσε στις 8:00, μέχρι πρόσφατα.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι είναι αναγκασμένοι πια να δείχνουν τις ταυτότητές τους στους αστυνομικούς, για να μπορούν να εισέρχονται στο κτίριο. Στην επερχόμενη συνεδρίαση τ αναμένεται να προταθούν και άλλα μέτρα ασφαλείας αλλά και να αποφασιστεί η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις εισόδους του αστυνομικού μεγάρου.

Οι προτάσεις που θα τεθούν επί τάπητος, αφορούν τα εξής μέτρα:

Eγκατάσταση καμερών ασφαλείας στις εισόδους, ζήτημα για το οποίο είχαν εκδηλωθεί στο παρελθόν αντιδράσεις από δικηγόρους.

Eγκατάσταση μαγνητικής πύλης και συσκευής ακτίνων X-RAY στην πλάγια είσοδο (ΙΚΑ – Πύλης Αξιού), απ’ όπου κυρίως εισέρχονται οι δικηγόροι.

Μόνιμη λειτουργία δεύτερης μαγνητικής πύλης και X-RAY στην κεντρική είσοδο (26ης Οκτωβρίου) με ενισχυμένη παρουσία αστυνομικών φρουρών.

Έλεγχοι στον υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων των δικαστών και υπαλλήλων, με ενδεχόμενη παρουσία υπαλλήλων φύλαξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This