Μακελειό στη Γλυφάδα: Η επιστολή του Σπύρου Καρνέση σε Μαρία και Δέσποινα – Πώς ξεκίνησε ο ενδοοικογενειακός πόλεμος

«Αισθάνθηκα ότι όλα τα χρόνια της ενεργού ζωής μου ζέσταινα στον κόρφο μου ιοβόλους όφεις»

Must Read

Την ώρα που το σοκ από το μακελειό στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα παραμένει έντονο, ιδίως από τη στιγμή που παραμένει άλυτο το μυστήριο γύρω από την αιματηρό έγκλημα με πρωταγωνιστή τον «έμπιστο» της οικογένειας Καρνέση 76χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος εισέβαλλε αποφασισμένος στην εταιρεία και άφησε πίσω του τρία πτώματα, προτού στρέψει το όπλο του στον εαυτό του, έρχεται στο φως της δημοσιότητας η επιστολή που είχε στείλει ο Σπύρος Καρνέσης στις δύο αδερφές του, τη μακαρίτισσα Μαρία και τη Δέσποινα, τον περασμένο Μάιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, μέσω της εν λόγω επιστολής ο Σπύρος Καρνέσης ζητούσε από τις αδερφές να τού επιστρέψουν τις μετοχές του. «Πλέον, έφθασε ο καιρός να σας ζητήσω να μου επιστρέψετε άμεσα το σύνολο των μετοχών των εταιρειών μου, που όλα αυτά τα χρόνια κρατούσατε για μένα», αναφέρει συγκεκριμένα, καλώντας τες να επικοινωνήσουν με τον γιο του, Νικόλα, ένα από τα τρία παιδιά του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μέχρι πριν από έναν χρόνο τα τρία αδέρφια είχαν εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ τους. Ωστόσο, όλα άλλαξαν, όταν εκείνες και ο γαμπρός του τού ζήτησαν με αγωγή 325 εκατομμύρια δολάρια, για να αποχωρήσουν από τη διαχειρίστρια εταιρεία των πλοίων. Ο Σπύρος Καρνέσης απάντησε σε «σκληρή» γλώσσα και έδειξε ως υπαίτιο της αγωγής τον γαμπρό του και σύζυγο της Δέσποινας, Αντώνη Βλασσάκη, πιστεύοντας ότι τις στρέφει εναντίον του.

(από αριστερά): Δέσποινα, Μαρία και Σπύρος Καρνέσης

«Οι αγωγές δεν ήταν απλώς μία αδιάντροπη και χονδροειδής απόπειρα για την απόσπαση χρημάτων από εμένα, αλλά μία απίστευτη σκευωρία εσχάτης προδοσίας, που αποδεικνύει ότι οι ενάγοντες είναι τόσον αδίστακτοι, ώστε να είναι ικανοί για όλα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην αγωγή του ο Σπύρος Καρνέσης.

Η εμφάνιση του γιου του, Νικόλα, στη διαχειρίστρια εταιρεία των πλοίων του ομίλου στη Γλυφάδα, τόπο του μακελειού, ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η αφορμή για να ξεκινήσει ο ενδοοικογενειακός πόλεμος. Ο Αντώνης Βλασσάκης φέρεται να πίστευε ότι ο Καρνέσης και ο γιος του θα οδηγήσουν εκείνον και τις αδερφές του Σπύρου σταδιακά σε έξοδο από την εταιρεία. Ο γιος του «πατριάρχη» της οικογένειας έφυγε τελικά από την εταιρεία, μην αντέχοντας τον πόλεμο που τού έκαναν οι θείες του.

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του

Ο Σπύρος Καρνέσης δεν έκρυψε την ενόχλησή του και ζήτησε από τις αδερφές του εξηγήσεις. Εκείνες έσπευσαν να του απαντήσουν με αγωγή, αναγκάζοντας τον να σχολιάσει με πικρία πως «αισθάνθηκα ότι όλα τα χρόνια της ενεργού ζωής μου ζέσταινα στον κόρφο μου ιοβόλους όφεις. Οποία θλίψις!»

«Θα ήθελα να υποδείξω στους ενάγοντες να παραιτηθούν από τις αγωγές τους και να μου παραδώσουν τις όποιες μετοχές που οι ενάγουσες αδερφές μου έχουν ως τυπικές μέτοχοι (ως και οι ίδιες συνομολογούν) σε όλες τις εταιρίες μου, μεταξύ των οποίων της EPC και της ELKA Λονδίνου, για να λήξει η μεταξύ μας διένεξη. Και ο Θεός ας τις συγχωρέσει!», καταλήγει στην αγωγή του ο Σπύρος Καρνέσης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This