«Βούλιαξε» το Σύνταγμα από τα τρακτέρ των αγροτών – «Χωρίς εμάς τι θα φας;»

Πολίτες χειροκροτούσαν κατά την άφιξη των αγροτών - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Must Read

Αγρότες από όλη την Ελλάδα έκανα σήμερα απόβαση με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Αθήνας και παρατάχθηκαν μπροστά από τη Βουλή, διεκδικώντας πρόσθετα μέτρα για την επιβίωσή τους, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να προσφέρει περισσότερα για την ενίσχυση του πιο σημαντικού κλάδου.

«Χωρίς εμάς τι θα φας;» γράφουν τα πλακάτ των αγροτών που έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος ενόψει του παναγροτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένο για τις 18:30. Μάλιστα, μπροστά από τη Βουλή στήθηκε συμβολικά ένα φέρετρο με το μήνυμα «Σήμερα πέθανε η κτηνοτροφία».

Αρκετοί από τους πολίτες που βρέθηκαν στο κέντρο κατά την άφιξη των τρακτέρ, στάθηκαν να παρακολουθήσουν την είσοδο του κονβόι στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ πολλοί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, προκειμένου να εμψυχώσουν τους αγρότες στον αγώνα τους.




Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου και στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ αποδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής έως την πλατεία Ομονοίας. Παράλληλα σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ αποδόθηκε στη κυκλοφορία η λεωφόρος Αθηνών.




Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου θα υπάρξουν πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Αναλυτικά: «Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

Μητσοτάκης: Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αγρότες




Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε συνέντευξή του στο Star, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα προσφέρει τίποτα παραπάνω στους αγρότες, επιλέγοντας έτσι να συγκρουστεί μαζί τους, μετωπικά. 

«Εμείς δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Και νομίζω ότι και οι αγρότες αυτό το αναγνωρίζουν και ξέρουν πολύ καλά ότι ήδη η κυβέρνηση μάλλον ξεπέρασε και τα όρια των προσδοκιών τους, ειδικά στο ζήτημα του ρεύματος. Κατά συνέπεια, νομίζω ότι θα είναι μία κινητοποίηση η οποία θα έχει ένα χαρακτήρα, θα έλεγα, κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και πιστεύω ότι μετά τα πράγματα θα ξαναμπούν στον ρυθμό τους» είπε ο Μητσοτάκης, δυναμιτίζοντας το κλίμα με τους αγρότες.

ΑΔΕΔΥ: Στο πλευρό αγροτών και φοιτητών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει αγρότες, νεολαία και εργαζόμενους, που διαδηλώνουν σήμερα Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, «είναι ένας αγώνας που αφορά όλο τον λαό και είναι δίκαιος. Ξέρουμε ότι, αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια, γιατί η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη. Αυτοί αγοράζουν για ψίχουλα τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι. Ξέρουμε ότι, αν νικήσουν οι φοιτητές, η ανώτατη εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν δημόσια και η μόρφωση των παιδιών μας δεν θα μετατραπεί σε μπίζνα και σε υπόθεση των λίγων που θα έχουν να πληρώσουν».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This