«Τέλος στην εργασιακή ομηρία» ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σάμου

Ζητάνε άμεση πρόσληψη γιατρών και ενίσχυση όλων των τμημάτων και μονάδων του νοσοκομείου

Must Read

Ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου προχωρούν σε νέα στάση εργασίας την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου.

Όπως ανακοίνωσαν στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του νοσοκομείου, να διαδηλώσουν για την εντατικοποίηση της δουλειάς τους, για τους πετσοκομμένους μισθούς τους και την εργασιακή ομηρία δεκάδων συναδέλφων τους.

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με τους γιατρούς ζητούν την άμεση επίλυση της κάλυψης των ΤΕΠ του Γ.Ν. Σάμου, καθώς και την άμεση πρόσληψη με κατεπείγουσες διαδικασίες μόνιμων ιατρών για το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, για την παιδιατρική, τη ΜΕΘ και ενίσχυση όλων των τμημάτων και μονάδων του νοσοκομείου με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό.

Οι υγειονομικοί της Σάμου θα συμμετέχουν στην Γενική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου, για να απαιτήσουν «αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017. Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών). ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και πρόληψης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This