Κλ. Μαρουσάκης: «Άστατος ο καιρός την Τσικνοπέμπτη, αλλά χωρίς μεγάλα προβλήματα»

Η Αττική εκτιμάται πως δεν θα επηρεαστεί από την αστάθεια

Must Read

Συννεφιά και κατά τόπους μπόρες θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού για την Τσικνοπέμπτη, με τους επίδοξους…ψήστες να προβληματίζονται για το αν θα βγάλουν την ψησταριά στο δρόμο, σε αυλή ή στο μπαλκόνι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το νέο «κύμα» κακοκαιρίας που θα χτυπήσει τη χώρα αύριο θα είναι πολύ σύντομο και δεν αναμένεται να παρουσιάσει μεγάλα προβλήματα. Συγκεκριμένα, θα επικρατήσει μια αστάθεια από το ύψος της Πελοποννήσου και πιο βόρεια. Στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν μπόρες και κατά τόπους καταιγίδες. Προς τη νύχτα μάλιστα ο καιρός θα επιδεινωθεί αρκετά μέσα στο Αιγαίο και στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η Αττική δεν φαίνεται να επηρεάζεται ενώ πολύ μικρή πιθανότητα να δουν μπόρες έχουν τα πιο βόρεια τμήματα του νομού.

Ο καιρός σήμερα

Όπως εξήγησε ο έμπειρος μετεωρολόγος, η αστάθεια που επηρέασε τη χώρα μας απομακρύνεται σταδιακά και το βαρομετρικό χαμηλό εκτονώνεται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Η μόνη περιοχή που δείχνει να επηρεάζεται σήμερα στην Ελλάδα θα είναι το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Εκεί αναμένεται να σημειωθούν μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες αλλά μέσα στην ημέρα ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση.

Σε ό,τι αφορά στην υπόλοιπη χώρα, παρατηρούνται ήπιες καιρικές συνθήκες, ωστόσο προς το απόγευμα στον ηπειρωτικό κορμό θα αναπτυχθούν συννεφιές και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο θα πνεόυν βόρειοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 μέχρι 19 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε ό,τι αφορά στον καιρό στην Αθήνα, θα είναι βελτιωμένος και μόνο προς το απόγευμα θα υπάρχουν τοπικές συννεφιές και ίσως τοπικές μπόρες προς το βράδυ. Οι άνεμοι στραφούν σε βόρειους, βορειοδυτικούς και ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει κοντά στους 19 βαθμούς.

Ομοίως, ήπιος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με συννεφιές και βροχοπτώσεις προς το απόγευμα, Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με τις εντάσεις στους στα 4 τοπικά και ίσως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 16 βαθμούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This