Ενοχλήθηκε η Ένωση Εισαγγελέων για τις λεκτικές επιθέσεις κατά της Εισαγγελέως που έριξε στα «μαλακά» τον Μίχο 

Must Read

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος μετά τη λαϊκή οργή κατά της
πρότασης της εισαγγελέως Μαρίας-Ελένης Νικολού που ρίχνει στα «μαλακά» τον Ηλία Μίχο και καταδικάζει για βαριές κατηγορίες τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό.

Οι Εισαγγελείς αναφέρουν ότι δεν θέλουν να υπεισέλθουν στην ουσία της υπόθεσης, αλλά όπως επισημαίνουν είναι «άλλο η καλόπιστη κριτική και άλλο η αξιοποίηση του λαϊκού αισθήματος ως μοχλός πίεσης».

Μάλιστα, η Ένωση Εισαγγελέων λέει ότι ανησυχεί «για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης» και ότι «πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα με απαξιωτικούς τίτλους, αλλά και δηλώσεις δικηγόρων και πολιτικών προσώπων, που στρέφονται σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού για το περιεχόμενο της πρότασής της σε δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και προσβολής του ελεύθερου και ανεξάρτητου φρονήματός τους.

Εκφράζει δε για πολλοστή φορά την ανησυχία της για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται, και επισημαίνει ότι πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου.»

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This