Δολοφονία Καρολάιν – φάκελος «Κολωνός»: Το κοινό στοιχείο των δύο υποθέσεων

Καταλυτικοί οι χειρισμοί της πρώην εισαγγελέως Ανηλίκων Βασιλικής Τριανταφύλλου, τόσο στην επιμέλεια της μικρής Λυδίας, όσο και στις καταγγελίες για τον βιασμό και τη σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης

Must Read

Τι κοινό μπορεί να έχει η υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν με την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό; Και τις δύο υποθέσεις χειρίστηκε η πρώην εισαγγελέας Ανηλίκων Βασιλική Τριανταφύλλου!

Στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς η κυρία Τριανταφύλλου, η οποία τότε υπηρετούσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων της Αθήνας, είχε χειριστεί το σκέλος για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, η οποία -αν και βρέφος έξι μηνών τότε- βίωσε τη δολοφονία της μητέρας της από τον πατέρα της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων και επιπλέον κάθειρξης 11,5 ετών. Η μικρή Λυδία, που τον Μάιο του 2021 ήταν περίπου έξι μηνών, είχε βρεθεί πάνω στο νεκρό σώμα της μητέρας της Καρολάιν, την οποία είχε δολοφονήσει ο πατέρας της.

Στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η εισαγγελέας κυρία Τριανταφύλλου, η οποία τώρα υπηρετεί ως προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, τότε υπηρετούσε στο τμήμα Ανηλίκων της Εισαγγελίας και ήταν εκείνη που χειρίστηκε τις καταγγελίες της θείας της 12χρονης για τον 53χρονο που βίαζε και εξέδιδε το παιδί, όπως επίσης και τις αλλεπάλληλες καταθέσεις που έδωσε η 12χρονη περιγράφοντας τη φρίκη που βίωνε.

Μάλιστα, η κυρία Τριανταφύλλου ήταν εκείνη η οποία παρήγγειλε την παράλληλη δικαστική έρευνα για εμπλοκή και άλλων προσώπων στους βιασμούς και στη σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης. Με τη δικαστική έρευνα, την οποία άρχισε τότε η κυρία Τριανταφύλλου, μπήκαν στο «κάδρο» και άλλες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, για τις οποίες μέχρι τώρα δεν υπάρχει εξέλιξη.

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, ωστόσο, πως σημαντικό ρόλο στο ότι η 12χρονη βρήκε το θάρρος και έκανε τις αποκαλύψεις για τον 55χρονο Ηλία Μίχο, τους βιασμούς και τη σεξουαλική εκμετάλλευση που δέχτηκε, έπαιξε και ο τρόπος που την αντιμετώπισε η τότε εισαγγελέας Ανηλίκων κυρία Τριανταφύλλου.

Καμία σχέση με τη συνάδελφό της, εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μαρία Ελένη Νικολού, που πρότεινε την απαλλαγή Μίχου για τους βιασμούς και την αθώωσή του επίσης για τη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού.

Η απαλλακτική πρόταση για τον Μίχο «δυναμιτίζει» τη δεύτερη δικογραφία

Η πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κυρίας Νικολού, η οποία πρότεινε την απαλλαγή του Ηλία Μίχου για τους βιασμούς και τη μαστροπεία της 12χρονης, μεταφέροντας -ουσιαστικά- όλο το ποινικό βάρος στη μητέρα του παιδιού, επικρίθηκε όσο ποτέ άλλοτε στα δικαστικά χρονικά, ενώ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Υπάρχει, ωστόσο, ακόμη μία σημαντική πτυχή της ζοφερής υπόθεσης, η οποία πέρασε απαρατήρητη. Για την ίδια υπόθεση με θύμα τη 12χρονη του Κολωνού εκκρεμεί και άλλη δικογραφία στην ανάκριση, με κατηγορουμένους για βιασμό του παιδιού περίπου ακόμη 12 άτομα.

Η υπόθεση διαχωρίστηκε από την κεντρική δικογραφία, για την οποία γίνεται η δίκη, επειδή προέκυψε από μεταγενέστερες καταθέσεις της 12χρονης, που εάν δικάζονταν όλες μαζί υπήρχε ο κίνδυνος να αποφυλακιστούν λόγω παρέλευσης 18μήνου ο Ηλίας Μίχος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, που βρίσκονται στη φυλακή λόγω παρέλευσης 18μήνου. Μετά την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο, πώς θα βρει το κουράγιο η 12χρονη να καταθέσει και στη δεύτερη δικογραφία, που εκκρεμεί;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μήπως (αν ισχύει ο γνωστός “αστικός μύθος”) η Ντόρα Μπακογιαννη που αναρωτήθηκε αν υπάρχει συναίνεση στο 12χρονο, αναφερόταν και στη δική της εμπειρία στα 13 της χρόνια;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This