Κρήτη: Το μοιραίο λάθος του 33χρονου που έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα

Ιδιοκτήτης σκάφους ο «προμηθευτής» των φωτοβολίδων που οδήγησαν στον θάνατο τον Μανώλη

Must Read

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, εξαιτίας της τραγωδίας που διαδραματίστηκε την τελευταία νύχτα του καρναβαλιού, με τον 33χρονο Μανώλη Κριτσωτάκη να χάνει τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα που έσκασε στα χέρια του, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών στον πεζόδρομο της πόλης.

Νεότερες πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας υποδεικνύουν ποιο ήταν το μοιραίο λάθος που έκανε ο 33χρονος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από την έκρηξη της φωτοβολίδας, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος και η παρέα του μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν πυροδοτήσει τουλάχιστον άλλες δέκα, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, η μοιραία φωτοβολίδα φέρεται να δυσκόλεψε τον Μανώλη στο να την ανάψει, γεγονός που τον ώθησε να την ακουμπήσει πάνω στο σώμα του, μπας και τα καταφέρει. Δυστυχώς για εκείνον, ξαφνικά η φωτοβολίδα εξερράγη με αποτέλεσμα ένα κομμάτι της να σφηνωθεί στην κοιλιά του και να τού διαλύσει το συκώτι. Ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο, έχοντας μεν τις αισθήσεις του, ωστόσο, περίπου 10 λεπτά αργότερα κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.

«Η έκρηξη της φωτοβολίδας προκάλεσε εκτεταμένα και ανεπανόρθωτα τραύματα στην κοιλιακή χώρα και το συκώτι του 33χρονου», ανέφερε σχετικά η ιατροδικαστική έκθεση. H οικογένεια του Μανώλη είναι απαρηγόρητη, καθώς πριν από λίγα χρόνια είχαν χάσει και τη μικρή αδερφή του, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Μάλιστα, ο 33χρονος ετοιμαζόταν να παντρευτεί την επί 11 χρόνια σύντροφό του. Το τελευταίο «αντίο» θα τού πουν συγγενείς και φίλοι αύριο Τετάρτη, στις 15:00, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Δέκα πυροδοτημένες ναυτικές φωτοβολίδες κατάσχεσαν οι αστυνομικοί από το σημείο του δυστυχήματος. Bασικό ερώτημα παραμένει το ποιος προμήθευσε με αυτές την παρέα του 33χρονου. «Όλες αυτές οι φωτοβολίδες ναυτικού τύπου είναι σωστικά εργαλεία σε εκπαιδευμένα χέρια και φονικά όπλα σε χέρια αδαών ανθρώπων», δήλωσε σχετικά ο Νίκος Σπανός, ναύαρχος του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία και διεθνής πραγματογνώμονας.

Όπως είπε, επίσης, η θερμοκρασία που αναπτύσσουν οι συγκεκριμένες φωτοβολίδες φτάνει μέχρι και τους 1.600 βαθμούς Κελσίου και δεν σβήνουν στο νερό.

Σε βάρος των δύο φίλων του αδικοχαμένου Μανώλη, που διασκέδαζαν μαζί του και συνελήφθησαν μετά το δυστύχημα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή και χρήση βεγγαλικών και θα δικαστούν στις 13 Μαΐου. Όπως ανέφεραν ενώπιον του εισαγγελέα, τις συγκεκριμένες φωτοβολίδες δεν της είχαν αγοράσει από κάποιο μαγαζί, αλλά τούς τις είχε δώσει ιδιοκτήτης σκάφους. Και, όπως αποδείχτηκε, είχαν λήξει.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This