Σοκαριστικές οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας – Οι συλλήψεις και τα συγκοινωνούντα δοχεία

Τα κοινά θύματα και οι ομοιότητες με την προηγούμενη υπόθεση μαστροπείας

Must Read

Συγκλονιστικά είναι τα όσα μαθαίνονται από το πρωί της Τρίτης για το νέο κύκλωμα μαστροπείας που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ και φέρεται να εκμεταλλευόταν νεαρά κορίτσια ηλικίας από 15 έως 17 ετών, έχοντας ως «εγκέφαλο» μία 25χρονη.

Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί έξι συλλήψεις, μεταξύ των οποίων η 25χρονη Μαρία που μένει στον Ασπρόπυργο και εξακριβωμένα εξέδιδε τουλάχιστον επτά ανήλικα κορίτσια, συνοδεύοντάς τα μάλιστα σε πολλά ραντεβού από τα οποία η ίδια έπαιρνε από 50 έως 100€.

Η δράση του κυκλώματος

Το νήμα της ανατριχιαστικής υπόθεσης, άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, όταν μια 22χρονη μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου και ανέφερε ότι εντόπισε ύποπτες συνομιλίες που είχε στο Instagram η 16χρονη τότε αδελφή της, αφού είχε αρχίσει να ανησυχεί με τις συχνές βραδινές εξόδους της από το σπίτι, όπου και διαπίστωσε ότι συνομιλούσε με έναν άγνωστο άνδρα ονόματι «Βαγγέλη» που της πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση έναντι αμοιβής σε γνωστό ξενοδοχείο στον Κεραμεικό, στην οποία και πήγε η ανήλικη συνοδευόμενη από μία «φίλη» της.

Όπως αποδείχτηκε, αυτή η «φίλη» δεν ήταν άλλη από την 25χρονη Μαρία, η οποία τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι, είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με επτά ανήλικες κοπέλες ηλικίας από 15 έως 17 ετών και με δέλεαρ τις υποσχέσεις εύκολου πλουτισμού, εκμεταλλευόμενη το νεαρό της ηλικίας τους, τις διευκόλυνε στην εύρεση «πελατών» για πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις, εξωθώντας τες έτσι στην πορνεία, ενώ με τη λειτουργία ενός κυκλώματος στο οποίο άνηκε και ένας οδηγός ταξί, τις οδηγούσαν σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής όπου γίνοταν τα ραντεβού, με τις ανήλικες να εισπράττουν από 200 έως 400 ευρώ το ραντεβού και η 25χρονη να αποσπά στη συνέχεια από αυτές 50-100 ευρώ ως αμοιβή για τη… «διευκόλυνση».

Μάλιστα, κάποιοι από τους πελάτες που συνευρίσκονταν με τις ανήλικες, ύστερα από σχετική συνεννόηση με την 25χρονη, φέρεται να παρείχαν σε αυτές έναντι χρηματικής αμοιβής, ποσότητα κοκαϊνης, σύμφωνα με την καταγγελία της αδελφής ενός από τα κορίτσια που εκδιδόταν, η οποία υποστηρίζει ότι η 25χρονη είχε εθίσει τις ανήλικες στα ναρκωτικά.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, με τους τέσσερις αρχικά συλληφθέντες να οδηγούνται στον εισαγγελέα και να παίρνουν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή, ενώ σήμερα το απόγευμα συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα με εντάλματα που ίσχυαν σε βάρος τους και αναμένεται να οδηγηθούν και εκείνοι στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Τα μέλη του κυκλώματος

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες, εκτός από την 25χρονη Μαρία, είναι και ένας 25χρονος από την Πετρούπολη που διατηρούσε σχέση τα τελευταία χρόνια με την 25χρονη και ήταν αυτός που πήγαινε τα κορίτσια στα ραντεβού, ένας 54χρονος ταξιτζής που μετέφερε τα κορίτσια στα ξενοδοχεία, ένας 55χρονος, ένας 36χρονος και ένα 20χρονο κορίτσι που φέρεται να εξέδιδε μια ανήλικη κοπέλα και να αποκόμιζε χρηματικό ποσό από τα ραντεβού.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης για την εξάρθρωση του κυκλώματος μαστροπείας: «Συνελήφθησαν έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ένας που έκανε στα ανήλικα κορίτσια τατουάζ κι αντί για χρήματα ζητούσε ως αντάλλαγμα σεξ, ο ρόλος του οποίου εξετάζεται διότι είχε επαφές και με αρχηγικό μέλος προηγούμενου κυκλώματος, που είχε εξιχνιάσει η αστυνομία».

«Κοινά θύματα στις δυο υποθέσεις»

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο κύκλωμα μαστροπείας με ανήλικες κοπέλες που εξαρθρώθηκε, ήταν τον προηγούμενο Ιανουάριο, πάλι με γυναίκα αρχηγό, την αποκαλούμενη  «Λορέλα», ενώ όπως όλα δείχνουν, δύο ανήλικες είχαν πέσει θύματα και των δύο κυκλωμάτων!

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, οι Αρχές «Βλέπουν κοινά θύματα στις δύο υποθέσεις. Φυσικά η έρευνα η δική μας -πάντα σε συνεργασία με τις ανακριτικές αρχές- θα συνεχιστεί για να δούμε αν τελικά όντως πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία», ενώ χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στο Mega η μητέρα μιας ανήλικης που είχαν προσεγγίσει και τα δύο κυκλώματα: «Είναι πολλά τα θύματα. Η Λ. και η Μ. κάνανε παρέα και έβρισκαν κορίτσια. Τους έβαζαν να κάνουν διάφορα πράγματα. Δεν είναι μόνο αυτά τα άτομα που συνέλαβαν, είναι ολόκληρο κύκλωμα από πίσω».

Μάλιστα, αξίζει να τονιστεί ότι όπως όλα δείχνουν, τα δύο κυκλώματα κατά συνδέονται με κοινά πρόσωπα, ενώ η 30χρονη «Λορέλα» και η 25χρονη Μαρία γνωρίζονταν, ενώ επιπλέον, δύο ακόμα συλληφθέντες εμπλέκονται και στα δύο κυκλώματα.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Τέλος, σε βάρος των έξι συλληφθέντων, ασκήθηκε δίωξη για μαστροπεία, εμπορία ανθρώπων, ηθική αυτουργία στην εμπορία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και διακίνηση ναρκωτικών, με την έρευνα των αρμόδιων Αρχών να συνεχίζονται, καθώς υπάρχουν κοινά στοιχεία με το κύκλωμα μαστροπείας που εξαρθρώθηκε στις αρχές του έτους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This