Παρανομίες κάτω από τη… μύτη και για λογαριασμό του ΟΑΕΔ!

Ατέλειωτες καταγγελίες

Must Read

Η εμμονή της κυβέρνησης να αναθέτει εργασίες με υπέρογκο κόστος σε εργολαβικές εταιρίες, αντί να προσλαμβάνει μόνιμο προσωπικό για τη στελέχωση κενών θέσεων στο Δημόσιο, είναι πάγια πρακτική από το 2019.

Όμως τώρα, με ευθύνη του διοικητή του τέως ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη, ξεπεράστηκε κάθε όριο, αφού εργολαβικές εταιρίες πλήρωναν εργαζομένους με μισθό μικρότερο του κατώτατου για λογαριασμό του εποπτευόμενου φορέα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Δηλαδή του υπουργείου που υποτίθεται πως προστατεύει και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Στις 1/3/2024 η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ απέστειλε καταγγελία για παραβίαση εργατικής νομοθεσίας εντός της ΔΥΠΑ από εργολαβικές εταιρίες, σημειώνοντας ότι αυτές, μάλιστα, έπαιρναν τις εργολαβίες του μήνα, ξανά και ξανά.

Μετά τις καταγγελίες της ομοσπονδίας υπήρξε συμμόρφωση για τον μήνα Ιανουάριο, αλλά εκκρεμεί ο Φεβρουάριος. Απαιτούμε την άμεση καταβολή του υπολοίπου και για τον Φεβρουάριο, με την ομοσπονδία να τονίζει: «Αναρωτιόμαστε, όμως, αν χρειάζεται καταγγελία για συμμόρφωση σε έναν εργασιακό χώρο εντός του Δημοσίου από εταιρίες που πληρώνονται και απομυζούν το Δημόσιο. Τι γίνεται εκεί έξω; Γιατί δεν ελέγχονται οι εταιρίες αυτές; Εχουν κονέ; Επιβλήθηκε πρόστιμο στη συγκεκριμένη εταιρία; Θα συνεχίσει χωρίς ποινές να αναλαμβάνει εργολαβίες του Δημοσίου;».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This