Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 19χρονο Γεωργιανό που μαχαίρωσε τον διευθυντή σχολείου

Έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή - Ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε άμυνα

Must Read

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή και άλλα αδικήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στον 19χρονο Γεωργιανό, ο οποίος χθες το πρωί εισέβαλε στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι ένα μαθητή από την Νιγηρία και στη συνέχεια επιτέθηκε και με μαχαίρι τον διευθυντή του σχολείου.

Ο νεαρός δράστης πέρασε σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα. Εκτός από την απόπειρα ανθρωποκτονίας, του ασκήθηκε δίωξη για βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία.

Ο 19χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία ώστε να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ισχυρίστηκε πως βρισκόταν σε άμυνα.

Δείτε βίντεο:




Οι περιγραφές του φύλακα

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 19χρονος από τη Γεωργία κατάφερε να «τρυπώσει» στο προαύλιο του 41ου γυμνασίου Αθηνών στην Κυψέλη χθες και στη συνέχεια να επιτεθεί σε ένα Νιγηριανό μαθητή και να μαχαιρώσει στην κοιλιά τον διευθυντή που πήγε να σώσει το παιδί περιέγραψε ο φύλακας.

Στο μεταξύ, οι μαθητές βρίσκονται ακόμα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Σήμερα στο σχολείο έσπευσαν παιδοψυχολόγοι προκειμένου να μιλήσουν μαζί τους.

Δείτε βίντεο:




 

Συγκεκριμένα είπε:

«Εγώ έρχομαι εδώ 6:30, 7:30 ανοίγω την πόρτα. 8 παρά έρχονται τα πρώτα παιδιά. Μπαίνουν τα παιδιά.

Αυτός εδώ, ο Γεωργιανός καθόταν εδώ κυριλέ, με το παλτό του. Ήταν και 5-6 Γεωργιανοί εδώ, δεν τους ξέρουμε. Αυτός εδώ είναι ο αδελφός αυτού που μάλωσε με τον Νιγηριανό. Μου είπε ότι περίμενε να δώσει κάτι στον αδελφό του, κλειδιά, δεν κατάλαβα. Ήρεμος ήταν.

Με το που τελείωσε η προσευχή, με το που έμπαιναν τα παιδιά μέσα προφανώς πέρασε μαζί τους. Εγώ δεν τον είδα. Και αυτός όπως ανέβαιναν τα παιδιά πάει και βρίσκει τον Νιγηριανό, τον κοπανά στο κεφάλι».




Στη συνέχεια μιλάει για την επίθεση στον διευθυντή:

«Ο διευθυντής ήταν κοντά, τον βλέπει και φωνάζει, τι κάνεις εκεί;. Πάει να τον χωρίσει και του σκάει τη μαχαιριά. Εγώ δεν κατάλαβα τι έγινε, παίρνω κατευθείαν το διευθυντή και μου λέει “με μαχαίρωσαν, ένας εξωσχολικός”. Του είπα να πάρω την Αστυνομία και μου είπε ότι την πήραν οι καθηγητές».

Ο δράστης ήταν «ψυχρός» όπως αναφέρει. Μάλιστα, προσπάθησε να επιτεθεί με το μαχαίρι στους αστυνομικούς. Η επίθεση απετράπη και ο Γεωργιανός συνελήφθη.

Τέλος ο φύλακας είπε πως έκλεισε την πόρτα του σχολείου ώστε να μην μπορέσει ο 19χρονος να φύγει.

«Κατευθείαν κλείνω την πόρτα και ήρθε με μια ψυχραιμία, ψυχρός, σαν να μην τρέχει τίποτα. Ούτε μου μιλούσε και ήθελε να βγει. Του λέω “φίλε δεν βγαίνει κανένας”. Αυτός φεύγει κατευθείαν, κανένα 20λεπτο τον έψαχναν οι Αστυνομικοί. Και μετά φάνηκε στο υπόγειο με το ασανσέρ. Απείλησε και τους Αστυνομικούς με το μαχαίρι αλλά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν», αναφέρει ο φύλακας.

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

Μαχαίρωμα σε σχολείο στην Κυψέλη: Πώς περιγράφει ο φύλακας τον δράστη και την επίθεση στον διευθυντή

Σοκαριστική αποκάλυψη από μαθήτρια στην Κυψέλη: «Ο 19χρονος μας απειλεί να μην πούμε τίποτα»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το άγριο περιστατικό στο Γυμνάσιο της Κυψέλης: «Υπήρχαν αίματα παντού»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This