Σε εξέλιξη δυναμικό συλλαλητήριo από εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλευρό τους σωματεία, εκπρόσωποι συνδικάτων, καθώς και δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλόγων

Must Read

Κλειστοί είναι τις τελευταίες ώρες δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη συλλαλητήριο που πραγματοποιούν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, μαζί με σωματεία και άλλους φορείς.

Εργαζόμενοι της εταιρείας που διαμένουν στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο στη Λάρυμνα, κατέφθασαν σήμερα, Πέμπτη 28/3, στην πρωτεύουσα με λεωφορεία, ακολουθούμενοι από συνάδελφους τους από τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ Βοιωτίας και Εύβοιας, καθώς και εκπροσώπους συνδικάτων και εργαζόμενους από κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας.

«Η ΛΑΡΚΟ θα μείνει ανοιχτή, κόντρα στης κυβέρνησης την πολιτική» και «Αδέρφια της ΛΑΡΚΟ είμαστε μαζί σας, σάρκα από τη σάρκα σας, πνοή απ’ την πνοή σας» είναι τα συνθήματα που «δονούν» το Σύνταγμα, μαζί με τα αγωνιστικά τραγούδια, τις κόρνες και τις σφυρίχτρες των διαδηλωτών.

Μάλιστα, στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και δεκάδες μέλη φοιτητικών συλλόγων που έχουν ξεκινήσει να μαζεύονται στο σημείο, εν όψει της μαζικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη που έχουν προγραμματίσει για τις 19:00 έξω από την Βουλή, με αφορμή την «εκρηκτική» τριήμερη συζήτηση που βρίσκεται λαμβάνει χώρα εντός της για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, θέλοντας να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αναφέρουν πως με το κλείσιμο της επιχείρησης επιχειρείται ένα έγκλημα, επισημαίνοντας πως το «ξερίζωμα» των ιδίων και των οικογενειών τους από την περιοχή θα σημάνει και το μαράζωμά της. Όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν στις 31 Μάρτη, να ακυρωθούν οι διαγωνισμοί εκποίησης και τα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, μετατρέπουν τη ΛΑΡΚΟ σε παλιοσίδερα, ενώ είναι μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, η οποία έχει αφεθεί να μαραζωθεί για να δοθεί «κοψοχρονιά» σε επενδυτή.

Οι διαδηλωτές έδωσαν ως σημείο συνάντησης το Υπουργείο Οικονομικών και έκλεισαν την Σταδίου, έχοντας ως τελικό προορισμό την Βουλή. Λόγω των διαδοχικών συλλαλητηρίων, βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο για αρκετές ώρες θα είναι, ουσιαστικά, απροσπέλαστο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This