Μετά το μπέρδεμα με τα… Ρίχτερ, τελικά ήταν μία σεισμική δόνηση 5,7 ανοιχτά της Ηλείας!

Λέκκας: «Mεγάλος σεισμός που δεν εμπνέει ανησυχία»

Must Read

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Πελοπόννησο από έναν πολύ ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε ανοιχτά της Ηλείας. Αρχικά, οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες, αφού έκαναν λόγο για δύο δυνατές σεισμικές δονήσεις στην περιοχή. Μετά, το τοπίο ξεκαθάρισε.

 

 

Συγκεκριμένα, η δυνατή σεισμική δόνηση των 5,7 Ρίχτερ έλαβε χώρα ανοιχτά των Φιλιατρών. Οι σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική. Η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού, όπως και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνουν τελικά έναν σεισμό, της τάξεως των 5,7 Ρίχτερ. Τα 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκαν στις 9:12, η δόνηση είχε εστιακό βάθος 21,4 χλμ και επίκεντρο 14 χλμ ανατολικά των Στροφάδων. Είχε προηγηθεί στις 9:11 ένας μικρότερος σεισμός, στην ίδια περιοχή, της τάξεως των 4,5 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 34 χλμ.

Για μεγάλο σεισμό που δεν εμπνέει ανησυχία έκανε λόγο o πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας ο οποίος ανέφερε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. «Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ήταν ένας σεισμός μέσα στον θαλάσσιο χώρο, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Βεβαίως έγινε εντονότατα αισθητός σε μία πολύ μεγάλη περιοχή, όχι μόνο στη Μεσσηνία και την Ηλεία, αλλά στη Ζάκυνθο, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Τρίπολη ακόμα και στην Κορινθία» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας και συμπλήρωσε «συνεπώς έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο σεισμό που όμως δεν μας μας δημιουργεί απολύτως καμία ανησυχία δεδομένου ότι είναι στον θαλάσσιο χώρο και δεν υπάρχουν κοντινές κατοικημένες περιοχές». «Είναι νωρίς να πούμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό», ανέφερε πριν από λίγο ο Γεράσιμος ΠαπαδόπουλοςΟ Άκης Τσελέντης έκανε λόγο για έναν σεισμό, ο οποίος «δεν εμπνέει ανησυχία».

 




 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές.

 




 

Νωρίτερα, το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, έκανε λόγο για δύο σεισμούς 5,7 Ρίχτερ, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό έγινε λάθος και ο σεισμός τελικά ήταν ένας. 

 

Παρά τις διαβεβαιώσεις των σεισμολόγων, οι κάτοικοι της Πελοποννήσου εξακολουθούν να βρίσκονται στο «πόδι», ενώ πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σχολεία.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This