Σεισμός στην Ηλεία: Ζημιές στο δημοτικό στάδιο Ζαχάρως και σε παλιά σπίτια – Χωρίς νερό η Αμαλιάδα λόγω φθορών στο δίκτυο

Must Read

Ζημιές αναφέρθηκαν στην Ζαχάρω από το ισχυρό σεισμό των 5.7 Ρίχτερ που «χτύπησε» το πρωί ανοιχτά των Φιλιατρών επηρεάζοντας την Ηλεία, την Μεσσηνία, την Κορινθία και άλλες περιοχές.

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή που σείεται η πόλη του Πύργου.

 

Δείτε φωτογραφίες:

Συγκεκριμένα, καταστροφές μικρής έκτασης σημειώθηκαν στο δημοτικό στάδιο της πόλης, σε παλιά σπίτια, σε γέφυρες και σε μαντρότοιχους. Ήδη σε σημεία που επλήγησαν έχουν μεταβεί τα αρμόδια κλιμάκια.

O δήμος Ζαχάρως ενημέρωσε, σε ανακοίνωσή του, πως δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σχολικά κτίρια και χώρους συνάθροισης. Παράλληλα, ζητούν από τους πολίτες  να ελέγξουν τις οικίες τους και σε περίπτωση που διαπιστώσουν υλικές ζημιές από τον σεισμό, να ενημερώσουν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, στα τηλέφωνα: 2625360301-317.

Στην Αμαλιάδα

Tην ίδια στιγμή, χωρίς νερό θα μείνουν για τις επόμενες ώρες οι κάτοικοι στην πόλη της Αμαλιάδας λόγω μεγάλης ζημιάς στο δίκτυο υδροδότησης που σημειώθηκε στην οδό Σισίνη και Γραβιάς, αλλά και αρκετές μικροζημιές που δημιούργησε στο σύνολο του δικτύου. Ήδη τα αρμόδια συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση.

Δείτε φωτογραφία:

Το χρονικό

Αναταραχή προκάλεσε στην Ηλεία και γενικότερα στην Πελοπόννησο ο ισχυρός σεισμός των 5.7 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί. Ο σεισμός «ταρακούνησε» επίσης την Μεσσηνία, τη Ζάκυνθο, την Αιτωλοακαρνανία ακόμα και στην Κορινθία!

Η γη δεν έχει σταματήσει να τρέμει μετά την δυνατή «επίσκεψη» του Εγκέλαδου. Μέχρι τις 11 είχαν σημειωθεί επτά μετασεισμοί από 2,6 έως 3,5 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, η ακολουθία είναι φυσιολογική.

Μετά το μπέρδεμα με τα… Ρίχτερ, τελικά ήταν μία σεισμική δόνηση 5,7 ανοιχτά της Ηλείας!

Εκκενώθηκαν τα σχολεία στην Ηλεία

Λίγο μετά την δόνηση και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν, ο αντιπεριφερειάρχης του νομού, Νίκος Κοροβέσης αποφάσισε να εκκενώσει τα σχολεία ενώ όσοι μαθητές δεν μπορούσαν να φύγουν για προσωπικούς λόγους παρέμειναν στο προαύλιο και επιτηρούνταν από τους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια στιγμή, απομακρύνθηκαν προσωρινά από τα γραφεία τους όλοι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Ηλείας και των δικαστηρίων Πύργου ενώ έχουν κληθεί τεχνικά συνεργεία προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους. Σύμφωνα με τον κ. Κοροβέση, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζαχάρως, υπάρχουν υλικές ζημιές σε παλιές εγκαταστάσεις.




Ζημιές στο Καστρομονάστηρο στη Ζάκυνθο

Ζημιές μικρής έκτασης προκλήθηκαν στο Καστρομονάστηρο στα Στροφάδια της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πηγές από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, αποκολλήθηκαν και έπεσαν τέσσερις πέτρες από το ταβάνι στο έδαφος.

Την στιγμή του σεισμού στο χώρο βρίσκονταν εργάτες οι οποίοι προχωρούν στην αναστήλωση του μοναστηριού. Κανείς δεν τραυματίστηκε και απομακρύνθηκαν άμεσα. Στο νησί δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ενώ οι μαθητές εκκένωσαν τα σχολεία. Έλεγχοι πραγματοποιούνται από κλιμάκια της Πυροσβεστικής.

Αυτοψίες στους δήμους Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος

«Αυτοψίες σε κτίρια και σχολικές μονάδες των δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τυχόν ζημιές από τους σεισμούς πραγματοποιούν κλιμάκια μηχανικών» όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος. Επίσης, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «υπάρχουν αναφορές για κάποιες ζημιές σε παλιά κτίρια, αλλά αυτό θα διαπιστωθεί μετά τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ευστάθιο Αναστασόπουλο, «κλειστά θα παραμείνουν, για προληπτικούς λόγους, σήμερα τα σχολεία του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και σχολεία του Δήμου Πύλου – Νέστορος».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην Μεσσηνία, ιδιαίτερα στις δυτικές περιοχές, ενώ στις 13:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας».




Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Δεν έχει λάβει κλήσεις για ζημιές σε κτίρια η Πυροσβεστική Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου καθώς και η 6η Ε.Μ.Α.Κ έπειτα από τη σεισμική δόνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή ενώ πραγματοποιούνται περιπολίες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της σεισμικής δόνησης.

Δείτε επίσης:

Η στιγμή που τα Ρίχτερ σείουν την Ηλεία – Βίντεο ντοκουμέντο

Συνεχείς μετασεισμοί στον Κυπαρισσιακό Κόλπο – Εκκενώθηκαν σχολεία – Ζημιές σε Ζαχάρω και Ζάκυνθο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This