Κ. Δημογλίδου για τη γυναικοκτονία: «Ελέγχεται το γιατί ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από την κοπέλα»

«Υπάρχει μάρτυρας, θα αναζητηθούν απαντήσεις»

Must Read

«Μουδιασμένο» παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις για την υπόθεση της φρικτής γυναικοκτονίας, που εκτυλίχθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με θύμα μία 28χρονη κοπέλα.

Όπως εξήγησε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, η έρευνα για την υπόθεση και την απόδοση ευθυνών ακόμη και μέσα στην Αστυνομία, βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ υπάρχει και μάρτυρας που έχει βοηθήσει σημαντικά σε αυτό.

«Ο άνθρωπος ήταν στην σκοπιά του, και υπάρχει και βιντεοληπτικο υλικό με την κοπέλα και το οικείο της πρόσωπο αποχωρώντας από το ΑΤ, χαιρετούν τον σκοπό και στην συνέχεια απομακρύνονται από το σημείο μέχρι και την ώρα που η κοπέλα δέχεται την επίθεση και επιστρέφει στο ΑΤ για να ζητήσει βοήθεια. Ουσιαστικά ο δράστης την τραυμάτιζε καθ’ οδόν και κατέληξε έξω από το ΑΤ», είπε αρχικά και συνέχισε αναφορικά με το πρωτόκολλο:

«Σε αυτό το θέμα δεν είμαστε ”απέναντι” αλλά στην ίδια ”πλευρά”, και αναζητούμε απαντήσεις για την υπόθεση. Και γι΄αυτό διεξάγεται και η εισαγγελική έρευνα πέραν της διοικητικής. Γίνεται έρευνα για το εάν εκείνοι οι άνθρωποι που ήταν στην υπηρεσία εκείνο το βράδυ εξάντλησαν ό,τι ήταν δυνατό από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. για να προστατεύσουν την κοπέλα. Αυτό θα κληθούν να απαντήσουν και στον εισαγγελέα αλλά και στην ΕΛ.ΑΣ.. Υπάρχουν κανόνες πειθαρχικού δικαίου για την παραμονή ή όχι του προσωπικού. Και για τον σκοπό, προβλέπεται από το πειθαρχικό δίκαιο και ποινικά, εφόσον υπάρχουν εκκρεμότητες, να υπηρετεί – μέχρι να ακολουθήσει το επόμενο διοικητικό μέτρο. Το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας προβλέπεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και έχει ζητηθεί από την ηγεσία του σώματος αυτή η έρευνα να ολοκληρωθεί άμεσα».

«Ελέγχεται το γιατί ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από την κοπέλα»

Η κ. Δημογλίδου εξήγησε πως υπάρχει μάρτυρας που έχει βοηθήσει πολύ στην έρευνα, ενώ επεσήμανε πως δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα για το περιπολικό.

«Το κορίτσι δεν είχε καταλάβει ότι παρακολουθείται και πίστευε ότι ο δράστης βρίσκεται έξω από το σπίτι της. Δεν είχαν αντιληφθεί ούτε η κοπέλα ούτε το οικείο πρόσωπό της ότι παρακολουθούνταν από τον δράστη. Η κοπέλα ζήτησε να μεταφερθεί με περιπολικό στο σπίτι της. Το αν θα έρεπε να «σπάσει» το τυπικό και να πάει η κοπέλα σπίτι της είναι μία άλλη συζήτηση. Αν τον έβλεπαν στο σπίτι της ο άνθρωπος αυτός θα είχε προσαχθεί», είπε και κατέληξε τονίζοντας:

«Χιλιάδες γυναίκες έχουν διασωθεί μετά από επέμβαση της αστυνομίας. Για να βρίσκεται ο σκοπός σε αυτή την θέση, σημαίνει ότι και προβλέπεται από το ποινικό δίκαιο και από το πειθαρχικό δίκαιο. Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ότι δεν υπήρχε περιπολικό. Ελέγχεται το γιατί ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από την κοπέλα και όχι από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. μετα τις γυναικοκτονιες θαχουμε και ορο ανδροκτονιες??
    αυτες τις αηδιες βγηκανε μετα τον αλλο “σοβαρο “ορο BLM…. ΛΕς ΚΙΑΥΤΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This