Ήταν… μακριά και δεν μπορούσε να δει, ο ισχυρισμός του αστυνομικού σκοπού για τη δολοφονία της Κυριακής

«Κατηγορείται που δεν είχε μαγικές και υπεράνθρωπες ικανότητες»!

Must Read

Την απόσταση επικαλείται ο αστυνομικός φρουρός του μοιραίου ΑΤ Αγίων Αναργύρων, που δεν πήρε είδηση την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα που έγινε μπροστά από το αστυνομικό τμήμα.

Όπως είπε η δικηγόρος του, Σταματία Μάρκου, μιλώντας στο, Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1για λόγους απόστασης δεν μπορούσε να δει την επίθεση ούτε καν να διαπιστώσει την επικινδυνότητα του δράστη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε:

«Μπορεί το γεγονός να ανέδειξε παθογένειες στο πλαίσιο της Ελληνικής Αστυνομίας, το πραγματικό πρόβλημα όμως των γυναικοκτονιών δεν είναι της αστυνομίας, έχει βαθύτερα κοινωνικά αίτια. Δεν υπέπεσε στην αντίληψη του σκοπού η επίθεση. Αν είχε υποπέσει δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχε παρέμβει. Η κοπέλα δε μίλησε στον σκοπό για το πρόβλημά της, μίλησε σε άλλα αστυνομικά όργανα. Άρα ο σκοπός δεν ήξερε. Επίσης ο σκοπός δεν είδε το θύτη με το μαχαίρι. Στην πραγματικότητα, κατηγορείται που δεν είχε μαγικές και υπεράνθρωπες ικανότητες να καταλάβει από απόσταση 15 μέτρων ότι ένας φονιάς είχε στήσει καρτέρι να μαχαιρώσει πισώπλατα.

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο σκοπός εκτέλεσε υπηρεσία παρά το γεγονός ότι βαρυνόταν με καταδίκη και όρο αποφυλάκισης, έχω να σας πω ότι άλλος αστυνομικός έβγαζε τις υπηρεσίες. Εκείνος όφειλε να παρουσιαστεί να τις εκτελέσει, διαφορετικά θα ήταν πειθαρχικά υπαίτιος. Έχω επίσης να σας πω ότι δεν είναι ο μόνος αστυνομικός που εκτελεί υπηρεσίες σε αυτό το ποινικό status. Πολλοί αστυνομικοί απασχολούνται πριν από την ενδεχόμενη αμετάκλητη ποινική τους καταδίκη και απόταξη, και καλώς, διότι μέχρι τότε ισχύει απαρέγκλιτα το τεκμήριο της αθωότητάς τους».




Δείτε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This