Σε απολογία δύο βρεφονηπιοκόμοι στην Αλεξανδρούπολη – Γονείς καταγγέλουν ότι κλείδωναν τα παιδιά σε αποθήκη

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Must Read

Το δρόμο της  δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και αφορά στην καταγγελία γονέων ότι παιδαγωγός παιδικού σταθμού κλείδωνε παιδιά 3 ετών σε αποθήκη και έκλεινε το φως για τιμωρία!

Τη Δευτέρα οι δύο γυναίκες βρεφονηπιοκόμοι του 2ου δημοτικού παιδικού σταθμού Αλεξανδρούπολης θα λάβουν κλήση για απολογία. Μάλιστα οι δύο υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από τον παιδικό σταθμό, ενώ ήδη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μόνιμη δημοτική υπάλληλος που φέρεται να προέβη στις απίστευτες αυτές πράξεις προκειμένου να… συνετίσει τους μικρούς μαθητές, σε πρόχειρη έγγραφη απολογία της αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε την αποθήκη του παιδικού σταθμού που βρίσκεται μέσα στην τάξη, ως χώρο αποσυμπίεσης των μικρών μαθητών, για να ηρεμούν.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια – η οποία είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών – και τα όσα υποστήριξε στην πρόχειρη απολογία της, με τον τρόπο αυτό τα παιδιά συνετίσθηκαν.

Υπενθυμίζουμε ότι η φρίκη που ζούσαν τα μικρά παιδιά αποκαλύφθηκε με αφορμή την περιγραφή του 3χρονου κοριτσιού στον πατέρα της ότι η δασκάλα τους έβαζε στον χώρο αυτό όταν δεν ήταν φρόνιμα.

«Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη», άκουσε ο πατέρας την 3χρονη κόρη του να λέει στην κούκλα της και μόλις ρώτησε τη μικρή τι είναι αυτά που λέει του απάντησε: «Έτσι μας κάνει η κυρία ****».

Πλέον 5-6 οικογένειες παιδιών που ήταν μαθητές στο συγκεκριμένο τμήμα του δημοτικού παιδικού σταθμού έχουν καταθέσει μήνυση για ανάλογες μεταχειρίσεις στα παιδιά τους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σε ανακοίνωση επί του θέματος προχώρησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης επισημαίνοντας ότι για το συμβάν έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

«Τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για περιστατικά που συνέβησαν σε παιδικό σταθμό της πόλης μας, αποτελούν αντικείμενο ένορκης διοικητικής εξέτασης. Η Διεύθυνση Παιδικής Φροντίδας και Παιδείας του Δήμου Αλεξανδρούπολης ερευνά ήδη τις καταγγελίες για τις απαράδεκτες αντιπαιδαγωγικές μεθόδους και συμπεριφορές συγκεκριμένων εργαζομένων. Η διαδικασία απορρήτου χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλα τα δεδομένα ερευνώνται από τους αρμόδιους λειτουργούς, ενώ οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πράττει ήδη όλα όσα απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές σε όσους αποδειχθεί ότι ευθύνονται για αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Σε σχέση με τα παιδιά της πόλης μας και την αγωνία των οικογενειών τους δεν θα γίνει ανεκτή καμία ανεύθυνη και επικίνδυνη συμπεριφορά», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Δείτε επίσης: Οργή στην Αλεξανδρούπολη: Παιδαγωγός έδενε και κλείδωνε 3χρονα σε σκοτεινή αποθήκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This