Απετράπη απάτη ύψους 800.000 ευρώ από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων μέσω Εγκληματικών Δραστηριοτήτων

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου καίριο ρόλο διαδραματίζουν οι μονάδες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Must Read

Μία υπόθεση που θα συζητείται για καιρό!

Συγκεκριμένα, απάτη ύψους 800.000 ευρώ απέτρεψε η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Αρχής, Αντιεισαγγελέας ΑΠ ε.τ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Οι αναφορές έγιναν από το βήμα του συνεδρίου με θέμα «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες: σύγχρονες προκλήσεις για το Κράτος Δικαίου», οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν στην αίθουσα συνεδρίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, διότι ακριβώς προλάβαμε ένα τεράστιο ποσό 800.000, το οποίο έφευγε, προλάβαμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απάτης σε τράπεζα, με την οποία η συνεργασία μας είναι αγαστή, όπως με όλες τις τράπεζες. Αποτρέψαμε μια απάτη 800.000 και σε όλο αυτό το διάστημα, μέσα στην τριετία που μπορώ να ξέρω, έχουμε αποτρέψει απάτες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, λόγω της ταχύτητας των ενεργειών που γίνονται. Και μιλάμε για το εξωτερικό κυρίως, όπου προς τα εκεί αλλά και από εκεί προς τα εδώ διακινούνται τεράστια ποσά», ανέφερε ο κ. Βουρλιώτης, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα χρήματος επισήμανε ότι «είναι ένα από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τους φορείς της παγκόσμιας οικονομίας, αφού υπονομεύει τη διεθνή χρηματοπιστωτική σταθερότητα, νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό και κατ’ επέκταση πλήττει τις εθνικές οικονομίες. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου καίριο ρόλο διαδραματίζουν οι μονάδες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και η ελληνική».

Και πρόσθεσε: «Κοινός τόπος σε όλους τους φορείς και της νομικής επιστημονικής κοινότητας, αλλά και στις δικαστικές αρχές και τις άλλες διοικητικές αρχές που εμπλέκονται με το θέμα, είναι ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ένα από τα σοβαρότερα που απασχολούν την κοινωνία μας και γι’ αυτό και η δέσμευση, η κατάσχεση και δήμευση περιουσιακών στοιχείων – αυτή είναι η κλιμάκωση της απάντησης στο εγκληματικό προϊόν- συνιστούν καθοριστικής σημασίας εργαλεία για την καταπολέμηση του φαινομένου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This