ΕΛΑΣ: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από τον θάνατο Λυγγερίδη! 60 συλλήψεις

Έρευνες γίνονται μυστικά τους τελευταίους τέσσερις μήνες - Έγιναν έλεγχοι σε 58 σπίτια και 15 ΙΧ- Τι εντοπίστηκε

Must Read

Μια πολυπληθής εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη η οποία δρούσε από το 2019 τελώντας αξιόποινες πράξεις εμπλέκεται στην υπόθεση του θανάτου του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη!

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε επίσημες δηλώσεις σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Δημήτρης Μάλλιος, είπε, μεταξύ άλλων, ότι έρευνα τελείται τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αστυνομικοί έχουν κάνει ελέγχους σε 58 σπίτια και 15 οχήματα βρίσκοντας πλήθος πειστηρίων.

Για την υπόθεση έχουν γίνει 60 συλλήψεις μέχρι στιγμής. Η δράση των μελών της οργάνωσης τοποθετείται σε Αττική, Βόλο και Γιάννενα.

Ολόκληρη η δήλωση του αρχηγού της ΕΛΑΣ:

«Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της  εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, από την πρώτη στιγμή, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μην χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής 60 ατόμων.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας». 

Δείτε την δήλωση:

https://www.youtube.com/watch?v=rtCdd5eQzS4

Φυσικός αυτουργός προσπάθησε να διαφύγει!

Συνεχείς και σημαντικές είναι οι εξελίξεις σήμερα σχετικά με την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε από χθες το βράδυ για την υπόθεση του Γιώργου Λυγγερίδη που πέθανε μετά από σοβαρό τραυματισμό στο μηρό από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη.

Δείτε βίντεο:




Στην δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από 150 άτομα! Τα εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί είναι πάνω από 110! Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για εγκληματική οργάνωση αλλά και για ηθική αυτουργία και απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φυσικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης θέλησε να διαφύγει στο εξωτερικό.

Δηλώσεις μητέρα συλληφθέντα:




Όπως έγινε γνωστό, χειροπέδες πέρασε η ΕΛΑΣ σε τρία αρχηγικά στελέχη της Θύρας 7,  ένας «Ιωσήφ», ο 27χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ, και ο 36χρονος «Ρουμάνος», όπως επίσης και ένας 16χρονος ο οποίος είναι ο αδερφός του 18χρονου που προφυλακίστηκε καθώς φέρεται να είναι εκείνος που πέταξε την φωτοβολίδα. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες ανήκουν στα άτομα που είχαν προσαχθεί μετά το περιστατικό.




Η δικογραφία είναι ογκώδης φτάνοντας τις 5.500 σελίδες και περιλαμβάνει δέκα περιστατικά μεταξύ χούλιγκαν και δεν αφορούν μόνο το συμβάν στου Ρέντη. Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν γίνει έλεγχοι σε σπίτια ενώ υπήρξε άρση στο απόρρητο κινητών και τραπεζικήν λογαριασμών.

Στα χέρια της αστυνομίας έχουν φτάσει και βίντεο. Σε ένα από αυτά φαίνεται ο τρόπος που ειδοποιούνται οι νεαροί και ποιοι βγαίνουν ακριβώς και συμμετέχουν στα επεισόδια.

Σύντομα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.




Την επιχείρηση και τις συλλήψεις σχολίασε και ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη ο οποίος ένιωσε δικαιωμένος για τις εξελίξεις ενώ σχετικά με τους συλληφθέντες ήταν «καταπέλτης».




Δείτε επίσης:

Ρέντη: Φυσικός αυτουργός προσπάθησε να διαφύγει στο εξωτερικό! 59 οι συλλήψεις – Πάνω από 5.000 σελίδες η δικογραφία!

Υπόθεση Λυγγερίδη: «Υψηλόβαθμες» συλλήψεις από την Θύρα 7! Είκοσι εισαγγελείς συμμετείχαν στην έρευνα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This