Δολοφονία Λυγγερίδη: Το Σαββατοκύριακο οι απολογίες των συλληφθέντων χούλιγκαν – Πέντε ανακριτές στην υπόθεση

«Ικανοποιημένη η οικογένεια, φοβόμαστε για πιέσεις σε ανακριτές και δικαστικές αρχές», λέει η δικηγόρος τους

Must Read

Ραγδαίες και σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη ο οποίος έχασε την ζωή του μετά από τον σοβαρότατο τραυματισμό του έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα 67 άτομα που συνελήφθησαν την Δευτέρα οι οποίοι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης οπαδών αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Δείτε βίντεο:




Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών και έλαβαν προθεσμίες. Σύμφωνα με όσα έχουν υποστηρίξει προανακριτικά, δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Η διαδικασία των απολογιών θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου όταν ανά ομάδες οι κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον των πέντε ανακριτών που ορίστηκαν για την υπόθεση και θα συνεχιστεί και την Κυριακή.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 160 πρόσωπα.

Δείτε βίντεο:




Πέντε από τους χούλιγκαν κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς φέρονται να είχαν ηγετικό ρόλο. Ο θάνατος του Γιώργου Λυγγερίδη αποτελεί το κορυφαίο γεγονός για το οποίο κατηγορούνται και είναι σύμφωνα με τις αρχές αποτέλεσμα οργανωμένης απόφασης για επίθεση κατά αστυνομικών, η οποία ελήφθη από την ιεραρχία της οργάνωσης και εκτελέστηκε από μέλη της.

Ικανοποιημένη η οικογένεια, λέει ο δικηγόρος τους

Στην εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει για την διαλεύκανση της υπόθεσης του νεκρού αστυνομικού και την ικανοποίηση της οικογένειας μίλησε ο δικηγόρος τους, Βασίλης Καπερνάρος.

«Έχουμε μια επιτυχημένη και εξαιρετική δουλειά από πλευράς αστυνομίας υπό την επιτήρηση και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αλλά και της εποπτεύουσας εισαγγελέως, της κυρίας Περιμένη. Περιμένουμε τώρα τη σκυτάλη της προσήλωσης στο καθήκον και της υποχρεωτικότητας ενάσκησης του λειτουργήματός τους από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι η διερεύνηση θα συνεχιστεί και να διακριβωθεί η ουσιαστική αλήθεια, φτάνοντας μέχρι τα πρόσωπα που ενέχονται στην υπόθεση αυτή» ανέφερε ο κ. Καπερνάρος στην ΕΡΤ.

Όπως τόνισε, αυτή η υπόθεση «είναι η κορύφωση για να σταματήσει αυτός ο στρατός που εχθρεύεται την ελληνική κοινωνία» και φτάσαμε σε αυτό το σημείο γιατί «έχουν συσσωρευτεί από το παρελθόν οι υπαιτιότητες αρμοδίων οργάνων που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Πάει πολύ βαθιά αυτή η υπόθεση και θεωρώ ότι είναι ίσως η μεγαλύτερη υπόθεση που αφορά το κοινό ποινικό δίκαιο διότι είναι ένα σύνολο ανθρώπων που είναι αντίπαλοι, εχθροί της κοινωνίας. Όταν κατεβαίνει κάποιος και ρίχνει, στοχεύει κατά αστυνομικών, ρίχνει για να σκοτώσει.  Εάν τώρα δεν στέρξουν όλοι να συνδράμουν να ξεκαθαρίσει αυτή η χαίνουσα πληγή, τότε θα έχουμε σαπίσει. Θα είναι πλέον διαπίστωση ότι βρισκόμαστε στο σημείο χωρίς επιστροφή. Εδώ είναι που δίνουμε τις εξετάσεις μας σαν λαός και σαν κοινωνικό σύνολο» συμπλήρωσε.

Ο κ. Καπερνάρος επανέλαβε πως φοβάται για πιέσεις σε ανακριτές και δικαστικές αρχές ενώ σημειώσε πως όσα γίνονται θα αποκαλύπτονται και στα μέσα ενημέρωσης για να συνεχιστεί η εξαιρετική δουλειά.

Δείτε βίντεο:




Βαριές οι ποινικές διώξεις

Ποινική δίωξη για 12 κακουργήματα και σωρεία πλημμεληματικών πράξεων άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σέβης στους συλληφθέντες χούλιγκαν για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων, μετά από αγώνα έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στου Ρέντη.




Ειδικότερα πρόκειται για τα αδικήματα:

  • Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (οκτώ άτομα)
  • Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  • Ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Συνεργεία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
  • Έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
  • Συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση.
  • Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση
  • Εκβίαση με απειλής βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο.
  • Διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο.
  • Εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση.
  • Διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη.
  • Βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικής βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
  • Κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης .
  • Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.
  • Κλοπή κατά συναυτουργία.
  • Παράνομη οπλοκατοχή.
  • Παράνομη οπλοφορία.
  • Οπλοχρησία κατά εξακολούθηση
  • Παράνομη κατοχή κροτίδων.
  • Προμήθεια κατοχή ναρκωτικών.




Υπενθυμίζεται ότι η ογκωδέστατη δικογραφία των 5.000 σελίδων αφορά 160 άτομα, εκ των οποίων οι 67 έχουν συλληφθεί. Στη δικογραφία εμπλέκονται και 15 ανήλικοι, ένας εκ των οποίων έχει συλληφθεί.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, άλλα επτά πρόσωπα, με συλληφθέντες 3 εξ αυτών, εμπλέκονται σε διακίνηση ναρκωτικών χωρίς να εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση. Ένας συλληφθείς, πατέρας εμπλεκομένου, θα δικαστεί στο Αυτόφωρο.

Την υπόθεση θα χειριστεί ο 9ος ανακριτής με τέσσερις ανακρίτριες που θα βοηθήσουν στο έργο του μεταξύ των οποίων μια ανακρίτρια ανηλικών και μία ναρκωτικών.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This