Ελεύθερος υπό όρους ο 19χρονος που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο στην Πάτρα

«Θα σου φέρω καθαρό από Αθήνα»: Σοκάρουν οι διάλογοι

Must Read

Σοκ στην Πάτρα από την στιγμή που ήρθε στο «φως» η υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο! Συνολικά, οι αστυνομικοί έχουν φορέσει χειροπέδες σε 19 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ανήλικοι. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μαθητές και 7 γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σήμερα οδηγήθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί ένας 19χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr στην απολογία του υποστήριξε ότι ήταν θύμα της εγκληματικής οργάνωσης και όχι θύτης.

Την Τρίτη το κατώφλι του ανακριτή θα περάσουν οι υπόλοιποι ενήλικες, ενώ την Τετάρτη οι ανήλικοι που έχουν συλληφθεί.

Ηχογραφημένες συνομιλίες που «καίνε» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εξασφάλισε το tempo24.gr, με τα μέλη της σπείρας να συζητούν πώς θα μεταφέρουν ναρκωτικά από την Αθήνα, ενώ χρησιμοποιούν συνθηματικές ονομασίες.

Α: Θα το πάρουμε… καθαρό να καταλάβεις.

Β: Από Αχαγιά το πήρα, δεν σου λένε μαλα@ίες

Α: Σε κοροϊδεύουν, μην σε δουλεύουν.

Β: Δεν το αγοράζω για καθαρό, ξέρω τι είναι.

Α: Αυτό λέω, καμιά σχέση με καθαρό.

Β: Καθαρό, αδελφέ, θα σου φέρω όταν φέρω από Αθήνα.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στο σχολείο έγινε ύστερα από αστυνομική επιχείρηση και κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών που συνέλεξαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατά τις έρευνές τους.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μόνο τους τελευταίους δύο μήνες έγιναν τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες ναρκωτικών -και πιο συγκεκριμένα κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA- μέρος των οποίων δόθηκε σε ανήλικους ακόμη και σε σχολικούς χώρους.

Οι «αρχηγοί» με απειλές και ξυλοδαρμούς εξανάγκαζαν τους ανήλικους να «ψαρεύουν» μαθητές για πελάτες, ενώ έκρυβαν ζυγαριές και κάνναβη μέσα στο σχολείο!

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών βρήκαν και κατέσχεσαν, μέσα σε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου, 80 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίες με έτοιμες μικροποσότητες κάνναβης για χρήση.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων αλλά και σε σωματικές έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 212,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 21,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 29,7 γραμμάρια MDMA, δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μίγμα κάνναβης και καπνού, τέσσερα μαχαίρια (τύπου πεταλούδα), δύο σιδερογροθιές, ένα ξύλινο μπαστούνι, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, καθώς και 4.450 ευρώ.

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This