Κορυφώνεται η αγωνία στη Σάμο: Χειροπέδες σε έναν 47χρονο για τη δολοφονία του Λεωνίδα Χατζημιχάλη

Εξελίξεις δύο χρόνια μετά το φρικτό έγκλημα που συντάραξε το νησί

Must Read

«Κορυφώνεται» η αγωνία για τους κατοίκους της Σάμου, καθώς δύο χρόνια μετά την δολοφονία που «πάγωσε» το νησί, η Αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη του 47χρονου φερόμενου ως δράστη. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία το καλοκαίρι του 2022, όταν εντοπίστηκε νεκρός ο 75χρονος Λεωνίδας Χατζημιχάλης, πατέρας τριών παιδιών.

Το κουβάρι της σοκαριστικής ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται τα ξημερώματα της Παρασκευής, 5 Αυγούστου, όταν ο ηλικιωμένος, μόνιμος κάτοικος του Παλαιοκάστρου, εντοπίστηκε σε ερημική τοποθεσία κοντά στην περιοχή της Ψιλής Άμμου, από τον ίδιο του τον γιο, ο οποίος τον αναζητούσε, αφού είχε αργήσει να επιστρέψει στο σπίτι. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στην ορεινή περιοχή όπου βρέθηκε το φορτηγό του 75χρονου, το οποίο έφερε σημάδι πυροβολισμού στο παρμπρίζ, ενώ το θύμα είχε πυροβοληθεί στην πλάτη.

Σύντομα διαπιστώθηκε πως ο 75χρονος εκτελέστηκε εν ψυχρώ με δίκαννο, σε καρτέρι θανάτου που του έστησαν, ενώ βρισκόταν στη θέση του οδηγού μέσα στο φορτηγό – βυτίο του, που άδειαζε λύματα. Παρά τα πυρά που δέχτηκε, ο Λεωνίδας Χατζημιχάλης βρήκε τη δύναμη να ανοίξει την πόρτα, ωστόσο, λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο 75χρονος δεχόταν απειλές

Οι Αρχές τα δύο αυτά χρόνια συγκέντρωναν στοιχεία και μαρτυρίες που θα τους οδηγήσουν στην λύση του μυστηρίου. Μάλιστα, πληροφορήθηκαν πως το θύμα λίγο καιρό πριν δολοφονηθεί, δεχόταν απειλές και σκόπευε να προσλάβει κάποιον τσιλιαδόρο.

«Δεν πρόλαβε καν να βάλει τσιλιαδόρο για να δει ποιοι τον εκφοβίζουν, όπως μας είχε πει. Αυτό που ζητάμε, είναι να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο, γιατί μετά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανοίξει ξανά. Να γίνουν εκ νέου προσπάθειες για να βρεθεί ο δολοφόνος και να μπει στη φυλακή», έλεγαν λίγους μήνες μετά το έγκλημα τα παιδιά του, τονίζοντας:

«Είναι πολλά τα ανοιχτά ενδεχόμενα. Μπορεί να είδε κάτι, το οποίο να μη θεώρησε πως είναι σημαντικό ή ακόμα να γινόταν κάποια διακίνηση, καθώς εκεί είναι ένα απόμερο μέρος, που μπορεί κανείς εύκολα να διαφύγει. Πλέον βλέπουμε όλους τους ανθρώπους σαν ύποπτους. Αύριο να μου πουν ότι τον βρήκαν, δεν θα το πιστεύω. Μέχρι να φτάσει στο δικαστήριο και να δικαστεί, δε θα πιστεύω πως έχει πιαστεί ο δολοφόνος του πατέρα μας».

Τελικά, η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 47χρονου, εκτιμώντας πως πρόκειται για το πρόσωπο εκείνο που συμπληρώνει τα κομμάτια του παζλ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This